21 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

Prefectura Teleorman referitor la testarea Covid-19

Sănătate

COMUNICAT DE PRESĂ

          Având în vedere evoluția situației epidemiologice generate de infecția cu SARS-CoV-2, Instituția Prefectului – Județul Teleorman și Direcția de Sănătate Publică Teleorman derulează o campanie de testare COVID-19.

Astfel, persoanele care prezintă simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-COV- 2, conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică din data de 20.01.2022, vor solicita testare prin numărul unic de urgență 112. Operatorii vor îndruma solicitanții către cel mai apropiat centru de recoltare. Testarea se va efectua:

– la medicii de familie care au contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Teleorman (lista poate fi vizualizată pe site-ul http://www.dsptr.ro/doc/covid19/lista-medici-familie-si-farmacii-testari-SARS-CoV-2.pdf), indiferent dacă sunt înscriși sau nu pe listele acestora, cu test antigen rapid;

– la una dintre unitățile sanitare din lista de mai jos, cu test RT-PCR:

  • Spitalul Județean de Urgență Alexandria;
  • Spitalul Municipal ”Caritas” Roșiorii de Vede;
  • Spitalul Municipal Turnu Măgurele;
  • Spitalul Orășenesc Zimnicea;
  • Spitalul Orășenesc SRL Videle.

Deplasarea către centrele de testare se va face fără a utiliza mijloacele de transport în comun (de regulă cu mijloc de transport propriu). Persoanele nedeplasabile vor specifica acest lucru în cadrul apelului la 112, testarea urmând să se facă la domiciliu.

După recoltare, persoana testată va aștepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin e-mail/SMS din aplicația Coronaforms.

Instituţia Prefectului – Judeţul Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole