8.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Nu vă supărați, v-ați luat țeapă!…

Sănătate

Subiectul central de astăzi în afară de cel care vizează solicitarea liberalilor de a-l demite pe ministrul Marius Budăi, îl reprezintă revolta primarilor PNL care s-au răstit la liderul lor politic, Florin Cîțu, cel care în campania internă le solicita voturile primarilor liberali pentru a ajunge președintele PNL. După cum se știe, în preajma congresului PNL din Septembrie anul trecut, actualul președinte PNL, Florin Cîțu, la vremea respectivă prim-ministru, le-a impus liderilor județeni ai acestui partid să aducă la Palatul Victoria, la București, pe toți edilii liberali cu scopul de a le cumpăra voturile în perspectiva luptei sale pentru fotoliul de președinte PNL cu Ludovic Orban. În schimbul sprijinului venit din partea aleșilor locali, Cîțu se obliga ca din poziția de prim-ministru și președinte al PNL să le ofere finanțare acestor primari la proiectele promovate prin Programul Național de Investiții ” Anghel Saligny ” . Dupa cum se știe, acest program are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Programul se deșfășoară în perioada 2021-2028, având o valoare totală de 50 de miliarde de lei. Cât privește ajutorul promis de Cîțu comunităților locale din Teleorman și nu numai, acesta a fost sublim, dar lipsește cu desăvârșire. Florin Cîțu le-a dat țeapă primarilor liberali după ce s-a văzut cu sacii în căruță, și s-a văzut președinte PNL. Nici o localitate din Teleorman nu are activat acest program și, din câte știm, nici în celelalte județe din sudul Râmaniei. Dar Cîțu le-a luat voturile și i-a lăsat pe edili cu buza umflată. Aceștia s-au trezit ca după un vis urât și îi cer explicații lui Florin Cîțu:

„PNL este la putere sau pe lângă putere!?…”

Cîțu văzându-se încolțit de primarii liberali a devenit tot mai nervos și se răstește la … PSD și ministrul muncii Marius Budăi. Îl vrea pe ministrul social-democrat afară din guvern și pe PSD în opoziție anunțând pe toate canalele media că va face această propunere în proxima ședință a alianței de guvernare. La rândul lor, primarii liberali nu se lasă impresionați de Cîțu și îi cer acestuia:

„Banii și puterea sau părăsesc corabia liberală.”

La PNL este deranj mare și tare ne este teamă că acest moment poate fi scânteia care declanșează convocarea unui congres extraordinar menit să-l îndepărteze de la comanda PNL pe Florin Cîțu.

În tot acest timp, premierul Nicolae Ciucă stă în expectativă ți îl așteaptă pe Cîțu la cotitură, pentru a-l executa și a-i lua funcția de președinte PNL. De unde vine siguranța lui Ciucă? Din faptul că este sprijinit de Iohannis și are o relație bună cu partenerii de guvernare, PSD și cu liderul Marcel Ciolacu. Și aceste argumente solide vin să ne întărească convingerea ca Nicolae Ciucă va deveni cât de curând președinte PNL. Cât despre Cîțu, acesta va rămâne factor de tensiune în Alianță cât timp va mai deține pârghiile puterii în PNL, din poziția de președinte. Odată cu înlăturarea lui din această funcție, Ciucă nu va scăpa ocazia să îl execute pe Florin Cîțu și să îl bage în… istorie. Cîțu este pe făraș! Și va întra în istorie. Curând!…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole