13.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

IPJ Teleorman – Ziua Siguranței pe Internet

Sănătate

Ziua Siguranței pe Internet (Safer Internet Day) are drept scop promovarea utilizarii in mod responsabil a tehnologiei online, in special de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea asupra pericolelor nesupravegheate pe Internet. Anul acesta, ca dată a celebrării acestei zile, a fost aleasă data de 08 februarie 2022.Copiii si adolescentii sunt cei mai multi utilizatori de Internet.In afara informatiilor interesante, Internetul este plin totodata si de pericole si de informatii neadecvate, utilizatorii fiind expusi unor intentii rauvoitoare ale unor persoane. Lumea virtuala, asemenea celei reale, prezinta o serie de riscuri.Atunci cand vorbim de utilizarea Internetului de catre copii si tineri, o parte dintre acestea se refera la hartuire si amenintare, furt de date personale, expunere la materiale ilegale sau cu continut daunator.Hartuirea, cunoscuta drept cyberbullying, atunci cand are loc pe Internet, implica folosirea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, cum ar fi mail-ul, telefoanele mobile, site-urile web defaimatoare, blog-urile, cu scopul de a ataca in mod deliberat, repetat si ostil un individ sau un grup de indivizi.

Cu această ocazie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman vor desfasura activitati informativ – preventive, vor interactiona cu grupurile tinta, oferindu-le urmatoarele recomandari preventive:

  • Nu da curs indemnurilor, sarcinilor si provocarilor pe care le primesti in cadrul unor jocuri online, care fac referire la viata reala si te indeamna sa savarsesti fapte ce iti pot pune viata in pericol sau ii pot afecta pe cei din jur.
  • Nu uita ca nu tot ceea ce citesti sau vezi pe Internet este adevarat!
  • Daca cineva te face sa te simti inconfortabil pe Internet, poti oricand sa renunti la comunicarea cu acea persoana,Nu esti obligat sa stai pe Internet mai mult decat consideri tu si nici sa suporti ceea ce iti provoaca neplacere sau teama.
  • Nu oferi persoanelor intalnite pe Internet informatii personale despre tine sau familia ta.
  • Evită să postezi pe Internet fotografii care te surprind în ipostaze indecente; acestea sunt personale şi nu trebuie să ajungă la cunoştinţa oricui navighează pe Internet; ele pot fi folosite, mai devreme sau mai târziu, pentru a vă face rău, ţie

sau celor apropiaţi; în plus, odată ce asemenea fotografii vor fi făcute publice, nu vei mai putea decât foarte greu să ștergi din amintirea ta trauma rușinii si umilinței la care ai fost expus. Gandește-te foarte bine înainte de a te expune într-un mod indecent dacă vrei să îți păstrezi sau să îți pierzi demnitatea de ființă umană!

  • Daca vrei sa te intalnesti cu o persoana pe care ai cunoscut-o pe Internet, anunta-ti parintii anterior.Oamenii pot fi foarte diferiti de ceea ce au pretins ca sunt pe Internet si astfel poti deveni victima traficului de persoane si a altor intamplari tragice.
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole