18.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, mai 7, 2024

Stop incendiilor de locuințe – Aveți grijă de cei dragi

Sănătate

Moșteni, Crevenicu, Mereni, Găleteni, Saelele, Lunca, Nenciulești, Parul Rotund, Mavrodin, Izvoarele, Păuleasca, Bogdana și Ulmeni, Drăgănești de Vede și Vedea sunt localitățile în care s-au desfășurat astăzi, 14 februarie 2022, activități de informare preventivă cu scopul de a reduce numărul de incendii de locuințe și cel al victimelor.

Reamintim faptul că grupul țintă vizat de această campanie de informare este reprezentat de persoanele vulnerabile, respectiv de bătrânii ce locuiesc singuri, persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii și cetățenii cu o situație materială precară.

Concomitent cu diseminarea materialelor de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „F.O.C. – Focul Omoară Copii”, pompierii, sprijiniți de voluntarii ISU Teleorman, personalul clerical și reprezentanții autorităților locale, le explică oamenilor riscul la care se expun prin nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor și modul cum aceste situații neplăcute pot fi evitate.

Astăzi am beneficiat și de prezența copiilor în unitățile de învățământ, unde salvatorii teleormăneni au avut posibilitatea să-i învețe cum să se pregătească pentru a face față unui incendiu, cum să acorde primul ajutor în mod corect și ce date trebuie să furnizeze pe numărul unic pentru apeluri de urgențe 112 în situații de urgență. Suntem convinși de faptul că o parte din informațiile prezentate acestora vor ajunge și la membrii familiilor lor sau la prieteni, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne ofere satisfacția că populația va fi mai bine pregătită pentru a face față unor evenimente negative reale.

Vom continua să exploată la maximum activitățile socio-economice de la nivelul fiecărei localități și vom fi prezenți în târguri, la magazinele alimentare, la dispensarele medicale, la slujbele religioase, la operatorii economici din domeniul agricol, în cadrul unităților de învățământ și la toate obiectivele de interes pentru cetățeni, astfel încât mesajul nostru să ajungă la fiecare locuitor.

Nu uitați

Doar împreună, cu solidaritate, implicare și responsabilitate, putem salva viețile semenilor noștri!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole