13.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

Consilierii județeni ai PNL, mai presus de lege? – Adrian Gâdea

Sănătate

Am asistat cu indignare cum legea este călcată în picioare de consilierii județeni ai Partidului Național Liberal, care au votat astăzi bugetul propriu al consiliului județean după bunul plac și propriile interese de partid, la fel cum animați de populism pe bani publici au votat și alte proiecte de hotărâre cu amendamente care sfidează prevederile legale sau le încalcă cu bună-știință. Și asta nu se întâmplă din ignoranță, pentru că în cadrul ședinței au fost exprimate argumente juridice pertinente, înainte de vot, care demonstrează că amendamentele propuse ori nu erau fundamentate legal ori încălcau prevederile legii.

Un exemplu în acest sens este faptul că deși au fost aduse argumente temeinice și legale că nu se poate construi un drum județean pe un teren care nu face parte din domeniul public al județului, paralel cu un tronson din drumul național DN 6, pentru care s-a cerut întocmirea unui studiu de fezabilitate, consilierii județeni ai PNL au votat favorabil, fiind în deplină cunoștință că încalcă legea și chiar bunul-simț elementar.

Deși nimeni nu e mai presus de lege și nu este scutit de necunoașterea legilor, consilierii județeni ai PNL continuă sfidător seria abuzurilor.

Dovezi de iresponsabilitate și cinism au oferit cu duiumul, dar uită că cetățenii nu pot fi mințiți și manipulați la infinit cu lozinci pe baza cărora își fundamentează proiecte aberante sau fanteziste.

Și în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Teleorman de azi, grupul consilierilor PNL nu a dat doi bani pe lege, votând strict doar pe baza propriilor interese de vizibilitate publică și intereselor de partid. În schimb, cetățenii teleormăneni care trăiesc în municipiile, orașele și comunele teleormănene așteaptă de la cei pe care i-au votat să le reprezinte cu onestitate interesele, să-și concentreze toate eforturile pentru a direcționa în acest sens atenția și puterea cu care au fost investiți, nu circ electoral fără sfârșit. Considerăm că este un abuz de putere să sfidezi legea și să continui să crezi că bugetul județului este pușculița PNL. Asigur cetățenii din județul Teleorman că voi lupta pentru dezvoltarea echilibrată a fiecărei localități, pe repartizarea echitabilă a banilor, pe baza legii și a jurământului pe care l-am depus la învestirea în funcția pe care o exercit, fără a-i discrimina după culoarea politică a primarului pe care l-au votat. Și să nu uite cei care abuzează de funcțiile pe care vremelnic le ocupă, că nimeni nu e mai presus de lege și că oricum, cei care îi vor sancționa drastic la vot sunt teleormănenii.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole