20.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, mai 7, 2024

ISU Teleorman – 102 misiuni ale pompierilor teleormăneni în ultimele 48 de ore

Sănătate

În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 102 evenimente, după cum urmează:

49 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– 4 evenimente rutiere, produse pe DJ 503, între Moșteni și Videle, în Roșiorii de Vede, în localitatea Balaci și Smârdioasa. La toate aceste cazuri, pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat victimelor si asigurarea masurilor P.S.I.. Evenimentele au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

5 incendii, dintre care un incendiu de locuință în localitatea Năvodari și patru incendii de vegetație uscată și gunoi menajer pe raza localităților Merenii de Sus, Crevenicu, Viișoara, Ștorobăneasa.

La Năvodari, în data de 17.02.2022, în jurul orei 12.14, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele. La locul evenimentului s-au deplasat forțele profesioniste, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Norocul a făcut ca incendiul să fie observat la timp de proprietar, în timp ce acesta se manifesta mocnit, în podul casei, la grinzile și tavanul din lemn din jurul coșului de fum. După aproape o oră, incendiul a fost stins de către echipajele de pompieri, în limitele găsite, valoarea bunurilor salvate fiind estimată la 50000 de lei, iar cea a pagubelor la circa 2000 de lei.

Din verificările efectuate, a reieșit că incendiul a izbucnit din cauza unui coș de fum defect.

În ultimele două zile, 4 incendii de vegetație uscată

Incendiile, cele mai multe izbucnite din cauza folosirii intenționate a sursei de aprinde, a focurilor în spații deschise lăsate nesupravegheate ori fără a fi luate măsurile necesare împiedicării propagării la bunurile din apropiere, precum și din cauza țigărilor nestinse, aruncate la întâmplare, s-au manifestat pe raza localităților Merenii de Sus, Crevenicu, Viișoara și Ștorobăneasa.

Din fericire, acestea au fost stinse fără a fi produse pagube materiale ori victime omenești, cu toate că acest risc a fost unul ridicat, mai ales că cele mai multe dintre ele s-au manifestat în apropierea drumurilor naționale și județene, fumul dens putând pune în pericol viața participanților la traficul rutier.

Îi informăm pe toți cei interesați de faptul că, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Totodată, reamintim proprietarilor de terenuri agricole că locațiile suprafețelor afectate de incendii au fost înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Teleorman, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform Protocolului de colaborare privind acțiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente, încheiat între Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Garda Națională de Mediu.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

44 alte misiuni, dintre care: 2 misiuni pentru deblocarea ușilor de acces în locuințe, 7 activități în sprijinul personalului medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, 10 misiuni de verificare a persoanelor carantinate, 12 de activități de informare preventivă derulate în mediul rural cu scopul de reducere a numărului incendiilor de locuințe, o misiune pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, un transport materiale de protecție împotriva Covid 19 și 11 verificări la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg.maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole