13.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

Prefectul Haralambie Epure și președintele INS Tudorel Andrei întâlnire cu factorii de decizie pe tema Recensământului populatiei

Sănătate

Prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure, împreună cu președintele INS, Tudorel Andrei, (teleormanean din Radoiesti), s-au întâlnit cu factorii de decizie din județ, pentru discutarea și clarificarea tuturor aspectelor legate de recensământul populației și locuințelor, proces care, la acest moment, se află în etapa de autorecenzare online.
La întâlnirea care a avut loc în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ, au mai participat, președintele CJ Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, primari ai orașelor și municipiilor din județ, primari de comune, precum și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate.
Cu această ocazie, prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure a subliniat: “gândirea statistică a devenit o componentă de bază a gândirii umane. Prin informațiile și concluziile furnizate, aceasta reprezintă o deschidere spre cunoaştere şi, pe termen scurt, îmbunătăţeşte calitatea deciziilor, iar pe termen mai lung, asigură participarea activă a tuturor membrilor societăţii la luarea deciziilor de interes general. Nu în ultimul rând, informațiile furnizate în urma sintetizării datelor colectate prin recensământ, trebuie să stea la baza politicilor și strategiilor viitoare, atât la nivel local cât și central, privind stabilirea priorităților în ceea ce privește alocarea resurselor de orice fel, pentru echilibrarea situației economice, sociale, culturale, la nivelul comunităților locale sau regionale.”
Redăm mai jos câteva informații de interes general, desprinse din discuțiile purtate. În județul Teleorman, sunt deschise 138 de centre de autorecenzare asistată, pregătite să ofere asistentă tuturor teleormănenilor care optează pentru acest mod de recenzare; lista completă a locațiilor este disponibilă pe site-ul Instituției Prefectului Județul Teleorman. Fiecare persoană, cu reședința în România (care locuieste pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași:
Persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte; Persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de e-mail indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ”Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.
Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora ,,00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.
Autorecenzarea se deruleaza în perioada 14 martie – 15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).
Informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 la nivelul județului Teleorman găsiți pe site-ul Instituției Prefectului Județul Teleorman.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole