10.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

PSD constată că președintele PNL, cel care critica mereu majorările salariale, a devenit un susținător al creșterii veniturilor angajaților – Adrian Gâdea

Sănătate

Propunerea sa vine după ce, tot el, în calitate de ministru al finanțelor și de premier, a suspendat aplicarea legii salarizării și a pensiilor și a criticat constat creșterea salariului minim și creșterea salariilor din construcții realizate de PSD. E bine că acum e de acord cu viziunea PSD, însă propunerea sa vine târziu și nu e în măsură să rezolve problemele salariaților, mai mult, poate afecta semnificativ bugetul de pensii. PSD susține ca în Coaliție să se discute SERIOS despre creșterea veniturilor și în special a celor cu salarii mici, cei care resimt cel mai puternic șocul inflației.

Nu e înțelept să acționezi pentru creșterea la grămadă a tuturor salariilor. Resursele financiare, adică inclusiv din CAS, trebuie folosite în primul rând pentru cei cu venituri mici.

Este eronată afirmația lui Cîțu că PSD s-ar fi ocupat doar de creșterea salariilor în sistemul bugetar. Amintim că PSD a majorat constant salariul minim, iar 99% dintre salariații cu salariul minim sunt în mediul privat. De asemenea, PSD a majorat salariile angajaților din companiile private din construcții, pe care Cîțu și cei care au negociat PNRR ar fi vrut să le desființeze.

Cîțu nu a explicat cum îi va obliga pe patroni să crească salariile, dacă scade CAS și nu vor opri banii pentru plata facturilor.

De asemenea, nu a explicat de unde vrea el să taie bani ca să acopere gaura de la bugetul de pensii.De aceea sindicatele au criticat această măsură pentru că nu rezolvă problema salariaților, dar pune în pericol pensiile.Creșterea salariilor trebuie rezolvată structural, nu cu măsuri care nu aduc bani în buzunarele salariaților din privat, dar în schimb afectează semnificativ bugetul de pensii. Iar aici trebuie spus că prețurile au crescut mult din cauză că ministrul PNL al energiei a întârziat foarte mult cu actul normativ.

Domnul Cîțu ar trebui să fie mai preocupat ce face colegul său de partid, Virgil Popescu, pentru a scăderea prețurile la carburanți.Toate aceste întârzieri afectează salariile și puterea de cumpărare a românilor.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole