6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Să servești ca cel din urmă pentru toți cei de deasupra ta…

Sănătate

Nu exagerez deloc dacă spun că suntem în plină pandemie de răutate. La tot pasul oameni a căror atitudinea te face să crezi că le știu pe toate dar care le falsifică pe toate, și arată cu degetul, fac liste, dau sentințe și le pun aplicare, bineînțeles în propriul interes.
Păcat că nu putem trăi cu mirosul de otravă, la urma urmei, ei sunt doar ascultarea și relevarea creației noastre, a celor care ne ținem gura. Păsările, la fel ca oamenii sunt creatori de limbă, dar o folosim doar când ne ajunge cuțitul la os. Până atunci ne mulțumim cu cotidianul zilnic trăit într-o minciună. Ei ne lucrează psihologic dar ca o psihopatie și în loc de strategii ne servesc stratageme. Dar, ajungem la momentul în care creierul nostru nu mai poate procesa și trece cu vederea, doar este normal ca atunci când cineva insistă să mistifice realitatea să fim deranjați. Așa suntem construiți de către natură, să nu supraviețuim trăind doar din minciuni.

Poți minți cât vrei dar nu vei reuși să influențezi conștiința oamenilor, dacă ea nu este deja alterată de propriile interese sau de slăbiciunile greșelilor trecute. Valoarea individului și autonomia lui morala nu pot fi influențate doar prin minciuni. Și sunt oameni care nu își lasă alterată verticalitatea nici în alt mod, pentru că nu cer și nu vor nimic de la nimeni. Ei vor doar să nu li se pună piedici de către oameni mari cu caractere mici. Pentru că pentru educația critică și analitică ancestrală românească te fac să pari un caracter mic când vrei să mistifici adevarul, când ești o sursă fără adresă, nu ai adresabilitate, ești un zero dacă nu tragi pe altcineva în față și să-l folosești ca scut.
Dacă crezi că într-un război prima victimă este adevărul, te înșeli. Prima victimă ești tu, cel/cea care minți pentru a te transforma în victimă, ești cel/cea care nu mai ai nimic omenesc în tine decât foamea de putere.

În curând oamenii nu vor mai suporta minciuna și ipocrizia. Problema oamenilor este ca le este teamă să spună ce gândesc pentru a nu cumva deranja, însă nu pentru mult timp de acum încolo. Cei mai inocenți dintre noi, și care nu gândesc din prisma a ce le iese lor din afacerea asta, vor vorbi: Împăratul e dezbrăcat! a spus deodată un copil…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole