10.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

ITM Teleorman: Concursul „Ştiu şi aplic-Securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile şcolii”

Sănătate

Acest concurs este inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale de Ministerul Educaţiei din anul 2013 şi are o continuitate la nivel naţional.
Activităţile de informare prin intermediul concursului au fost implementate pe plan naţional, timp de  7 ani la peste 3.000 de elevi din toată ţara, care acum sunt lucrători. În baza protocolului de colaborare dintre Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, au fost selectate  să participe la acest proiect următoarele unităţi de învăţământ: Liceul Tehnologic nr.1 Alexandria; Liceul Tehnologic ‘’Nicolae Bălcescu’’ Alexandria; Liceul Tehnologic „ A.Saligny’’ Roşiorii de Vede; Liceul Teoretic  „C. Noica’’ Alexandria; Liceul Tehnologic „ V. Madgearu’’  Roşiorii de Vede; Liceul Teoretic „ Marin Preda’’  Turnu Măgurele; Liceul Teoretic „ Unirea’’  Turnu Măgurele;
Concursul national „Ştiu şi aplic-Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii” se va desfăşura astfel:
– în perioada 28.02-12.04.2022 se desfăşoară cursuri la liceele participante în cadrul proiectului;
– în perioada 13.04.2022-14.04.2022-desfăşurarea concursului Ştiu şi aplic! la nivel de judeţ,
– în perioada 13.05.-15.05.2022 – etapa naţională la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi.
Obiectivul principal al concursului: încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securităţii şi sănătăţii în muncă şi pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale. Introducerea disciplinei Securitate şi Sănătate în Muncă în învăţământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate. Scopul acestui concurs este conştientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă. De asemenea, vă rugăm să consultaţi platforma: https://stiusiaplic.ro/,  pentru a putea descarca materialele.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole