15.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 17, 2024

Interpelare parlamentară a domnului Ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila CSEKE – Florin Piper-Savu

Sănătate

Urmare întrebărilor iubitorilor sportului din municipiul Roșiorii de Vede referitoare la obiectivul de investitii “Reabilitare, modernizare și dotări Complex Sportiv, strada Republicii nr. 1, municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman”, i-am adresat Domnului Ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila CSEKE, prin procedura parlamentară mai multe întrebări.

Domnule Ministru,

Obiectivul de investitii “Reabilitare, modernizare și dotări Complex Sportiv, strada Republicii nr. 1,  municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman” a fost inclus in lista sinteza a Subprogramului “Complexuri Sportive” aprobata prin Ordinul MDRAP nr.2833/09.10.2019, Consiliul Local Roșiorii de Vede a aprobat prin HCL nr.131/26.09.2019 Nota conceptuala si Tema de proiectare pentru obiectivul de investitii și a fost transmisă cu celeritate la CNI SA.

După mai bine de un an și jumătate, CNI, prin adresa nr.6571/09.02.2022, a comunicat administrației publice locale faptul că, din recomandarile Expertizei tehnice, stadionul existent nu poate fi consolidat si modernizat astfel încât să fie atinse standardele unui stadion omologat sportiv pentru categoria 2 UEFA și categoria A conform NP 066/2002, nivel competițional liga a II-a și a solicitat modificarea denumirii din lista sinteză a obiectivului de investiții.

Autoritatea locală a optat pentru utilizarea integrala a suprafețelor cuprinse în actuala bază sportivă, imobilul având suprafața totală de 28193 mp și a transmis în acest sens, cu adresa nr.3160/22.02.2022 Nota Conceptuală și Tema de Proiectare, actualizate din punct de vedere al standardelor și a solicitat analizarea posibilității de reabilitare, modernizare și dotare a Complexului Sportiv dinstrada Republicii nr. 1, Roșiori de Vede.

Prin accesarea acestei finanțări, autoritatea locală dorește sporirea competitivității atât în rândul copiilor, cât și la nivel de cluburi sportive, creşterea rezultatele în competiţiile sportive și răspunde, în același timp, dorinței cetățenilor de creștere a calității vieții. Iubitorii sportului din municipiul Roșiorii de Vede au dreptul la condiţii optime pentru practicarea sportului în mod generalizat, dar şi a sportului de performanţă.

Având în vedere aceste considerente vă adresez următoarele întrebări la care vă rog să îmi răspundeți în scris, în termenul legal:

  1. În bugetul C.N.I. există alocații bugetare disponibile acestei investiții ?
  2. Ce șanse există ca acest obiectiv de investiții să fie prezentat și avizat în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al MLPDA în anul 2022 ?
  3. Care este orizontul de timp pe care îl preconizați pentru realizarea acestui obiectiv de investiții ?

Cu respect,

Deputat P.S.D. Teleorman

Prof. Florin Piper-Savu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole