9.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Datoria publică a României – moștenire lăsată de SupermanCâțu – Florin Piper

Sănătate

Potrivit Ministerului Finanțelor, datoria publică a României a depășit, în premieră, pragul de 50 % din PIB, în lunile ianuarie (50,2%) și februarie (50,6 %), în contextul în care România a primit și un împrumut de 1,9 miliarde de euro sub formă de prefinanțare din PNRR, împrumut cu impact asupra nivelului datoriei publice.

Datoria publică a României s-a dublat în ultimii șase anide la 269 miliarde de lei la finalul anului 2015, la 577 miliarde lei la finalul anului 2021. Ca procent din Produsul Intern Brut, în perioada guvernării PSD, 2015-2019, datoria publică a scăzut de la 39,4% în 2014, la 35,3 % la finalul lui 2019.

Începând cu anul 2020, datoria publică a crescut accelerat la 47,4% din PIB, la finalul anului, adică un plus de 128 miliarde de lei într-un singur an, iar în anul 2021, datoria publică a mai făcut un salt de 77 miliarde de lei.

România plătește acum pentru incompetența guvernării de dreapta din ultimii doi ani, care a amanetat viitorul României. Cîțu a preluat de la PSD o datorie guvernamentală de 35% din PIB, iar când a fost demis a lăsat o datorie de 49%, o diferență de +14 puncte procentuale.

SupermanCîțu ca ministru al finanțelor și apoi ca premier, s-a împrumutat mult și prost. În total, a împrumutat peste 270 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă un sfert din PIB-ul anual al României!

Din păcate, împrumuturile uriașe ale lui Cîțu nici nu au îmbunătățit economia, nici nu au adus mai mulți bani în buzunarele românilor. În epoca SupermanCîțu au fost vârfuri de împrumut de aproape 3 ori mai mari decât s-a împrumutat Guvernul actual în primele două luni ale anului. Acestea au fost rezultatele acțiunilor fantastice ale ”supereroului” Cîțu – împrumuturi mari cu eficiență mică.

Românii își leagă speranțele de PSD pentru a repara dezastru guvernării de dreapta, așa cum a făcut de fiecare dată, și așteaptă o guvernare care să lucreze pentru ei.

Timpul României fantastice din imaginația bulversată a lui Cîțu a apus. Acum avem cu toții responsabilitatea să facem din România reală o țară unde românii nu duc grija zilei de mâine, bătrânii se bucură de respect, iar copiii au o copilărie fericită !

Deputat P.S.D. Teleorman

Prof. Florin Piper-Savu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole