23.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Ansamblul de cântece și dansuri populare ”Florile Burnasului” organizează preselecție de dansatori și soliști instrumentiști pentru elevii unităților de învățământ din Alexandria

Sănătate

Ansamblul de cântece și dansuri populare ”Florile Burnasului” va organiza în data de 17.05.2022, în intervalul orar 18.00 – 20.00, preselecția elevilor din unitățile de învățământ din Alexandria, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani pentru dansatori și soliști instrumentiști, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din municipiul Alexandria.

Ansamblul “FLORILE BURNASULUI” a luat fiinţă în anul 2015 la inițiativa profesoarei Floriana Aurel, în cadrul proiectului “VOLUNTARI PENTRU ALEXANDRIA”, proiect susținut de Primăria Alexandria.

Împreună cu un grup de tineri entuziaşti, elevi ai şcolilor şi liceelor din oraşul Alexandria, dna prof. Floriana Aurel a reușit să formeze o echipă pasionată de dansul popular, care contribuie în mod evident la perpetuarea folclorului românesc, a datinilor şi obiceiurilor străvechi, prin participarea la spectacolele oferite în cadrul comunităţii locale, la diferite evenimente folclorice la nivelul judeţului Teleorman, dar şi prin participarea la concursuri și festivaluri de folclor regionale, naţionale şi internaţionale, după cum urmează:

– Premiul I la Festivalul național “Dialogul artelor” Alexandria, ediția 2016;

– Premiul III la Festivalul internațional de dans “În pași de dans” Alexandria, ediția 2016;

– Premiul I la Festivalul regional de folclor “Drăgaica” Alexandria, edițiile 2017, 2018;

– Premiul I și titlul de laureat al Festivalului Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret Pitești, ediția 2017;

– participare la Tabăra națională de folclor ”Drăgaica” Zimnicea, ediția 2017;

– participare la Festivalul tradițiilor de iarnă Craiova, ediția 2017, organizat de C.J.P.C.P.C.T. Dolj;

– participare la ”Festival de Folklore de Chambly” Franța, ediția 2018, în parteneriat cu Asociația de Prietenie Româno-Franceză ”Romfra”;

– participare la Tabăra internațională de folclor Zimnicea, ediția 2019, în parteneriat cu Asociația de Prietenie Româno-Franceză ”Romfra”.

Împărtășind aceeași pasiune pentru folclor, ansamblul a fost sprijinit în permanență de către dl. Eugen Delcea din cadrul Primăriei Alexandria care a devenit pe parcurs un adevărat mesager al folclorului tradițional din Teleorman și a reușit să ducă numele municipiului Alexandria pe scene prestigioase în cadrul festivalurilor de folclor naționale și internaționale.

PS: Nu se percepe taxă de înscriere pentru participarea la preselecție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole