21.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Majorarea voluntară nu pune presiune pe angajatori, dar îi stimulează pe aceștia să ofere salarii mai mari propriilor angajați, prin scutirea de impozit pentru cei 200 de lei acordați în plus peste salariul minim – Adrian Gâdea

Sănătate

O nouă măsură propusă de PSD, în programul „Sprijin pentru România”, intră în vigoare cu scopul de a-i sprijini pe salariații cu cele mai mici venituri, în fața creșterii prețurilor. Majorarea voluntară nu pune presiune pe angajatori, dar îi stimulează pe aceștia să ofere salarii mai mari propriilor angajați, prin scutirea de impozit pentru cei 200 de lei acordați în plus peste salariul minim. Este o măsură bună pentru angajați, dar și pentru angajatorii care vor să-și păstreze forța de muncă. De asemenea, este o măsură care vizează în primul rând angajații din mediul privat (unde sunt cei mai mulți salariați încadrați cu salariul minim).

Este evident că această măsură nu compensează în totalitate creșterile de prețuri din ultima perioadă, dar este un ajutor țintit către cei mai vulnerabili salariați, care resimt cel mai greu inflația. Este un sprijin care diminuează impactul negativ al inflației.

În același timp, introducerea acestei scutiri de impozit pe cei 200 în plus la salariul minim este o nouă dovadă că în România nu mai există demult cotă unică de impozitare.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole