12.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 9, 2024

Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, sărbătorite la Alexandria

Sănătate

Astăzi, 02 iunie 2022, este o zi cu dublă semnificație sacră pentru români!

Această zi specială, în care celebrăm, deopotrivă, Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului, are o puternică încărcătură emoțională pentru întregul popor român.

În anul 1919, în semn de recunoștință față de militarii care au murit pe câmpul de luptă în timpul Primului Război Mondial, s-a semnat Tratatul de la Versailles, prin care țările beligerante și-au asumat întreținerea mormintelor ostașilor care au fost îngropați pe teritoriile acestora. Prevederile Tratatului de la Versailles s-au concretizat în anul 1920, când Ziua Eroilor a fost decretată sărbătoare națională, prin Decretul-lege nr. 1693 din 4 mai 1920, în care se preciza că această sărbătoare se va celebra în Ziua Înălțării Domnului.

Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului s-au sărbătorit, la Alexandria, printr-o ceremonie religioasă, oficiată de către reprezentanții Sfintei Episcopii a Alexandriei și Teleormanului, în memoria soldaților căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru apărarea patriei şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti, pentru întregirea neamului şi demnitatea poporului român.

În cadrul ceremoniei oficiale, în urma prezentării onorului de către efectivul Gărzii de Onoare, s-a intonat Imnul Național al României iar alocuțiunile privind semnificația ”Zilei Eroilor”, în memoria bravilor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, au fost susținute de următorii reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, astfel: Victor DRĂGUȘIN, primarul municipiului Alexandria, Adrian FLORESCU, vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman și Haralambie EPURE, prefectul Instituției Prefectului Județul Teleorman.

Ceremonia s-a încheiat prin depunerea coroanelor și jerbelor de flori la cele trei monumente ale eroilor necunoscuți din incinta ”Cimitirului Eroilor Neamului”, din municipiul Alexandria.

Evidenţa nominală a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, înhumaţi în ”Cimitirul Eroilor Neamului” din municipiul Alexandria, poate fi accesată pe site-ul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, la secţiunea ”Lista morţilor de război”, https://once.mapn.ro/pages/view/187 .

Trăiască în veci, de-a pururi patria română și poporul său!

Cinstire tuturor Eroilor Neamului Românesc!

HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT!

Primăria Municipiului Alexandria

Compartiment Comunicare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole