14.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, martie 18, 2024

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de finanțe, despre OUG anti-speculă: Specula este greu de demonstrat

Sănătate

Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de finanțe a avut o intervenție la postul B1 TV, în cadrul emisiunii „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

„Sigur că noi vorbim de speculă că și înainte de `89 se creau stocuri supranormative încât să nu le pui în desfacere și să crească prețurile, să creeze așa o penurie. E greu, pentru că noi facem foarte multe importuri. Noi trăim din importuri. Mai mult decât atât, sunt probleme pe lanțurile comerciale. E greu să demonstrezi că e speculă. Eu aș fi mers pe altă idee, o impozitare suplimentară atunci când mărești prețurile nejustificat. La speculă e foarte greu să demonstrezi”

Subiectul este de actualitate odată cu creșterea necontrolată a prețurilor la energie dar și la bunurile de larg consum, guvernul Ciucă având în discuție proiectul de Ordonanță de urgență pentru combaterea creșterilor nejustificate de prețuri și a concurenței neloiale în perioadele de stare de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate și stare de război, stare de asediu şi stare de urgenţă, stare de alertă sau alte situații de criză.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole