16.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

ISU Teleorman – 66 de misiuni în ultimele 48 de ore

Sănătate

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 66 evenimente, după cum urmează:

– 50 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

3 incendii, dintre care două incendii de vegetație uscată și gunoi menajer în localitățile Nicolae Bălcescu și Drăcșenei și un incendiu autoturism în localitatea Poeni;

– 2 evenimente rutiere, produse pe raza localităților Alexandria și Segarcea Vale. Pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cazurile au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 11 alte misiuni, dintre care: treimisiuni de asigurare a măsurilor P.S.I., două intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în locuință, în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, o misiune pentru degajarea unui copac în localitatea Turnu Măgurele și cinci misiuni de recunoaștere la lăcașuri de cult.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat trei controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la o unitate de învățământ din localitatea Frăsinet și la două unități agricole din localitatea Băbăița, aplicând pentru neregulile constatate 20 de sancțiuni contravenționale.

Pe timpul acestor verificări, pompierii au efectuat și o instruire de specialitate cu reprezentanții unităților silvice.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg. maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole