13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

ISU Teleorman – Salvatorii teleormăneni au acționat la 97 evenimente

Sănătate

În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 97 evenimente, dintre care 81 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, 9 incendii (un incendiu locuință în Alexandria, un incendiu autoturism pe DJ 504, pe șoseaua spre Cernetu, un incendiu cultură grâu si vegetație uscată pe raza comunei Mavrodin și șase incendii de vegetație uscată și gunoi menajer pe raza localităților Alexandria, Țigănești, Bujoreni, Blejești și Bujoru), 3 evenimente rutiere produse în localitățile Alexandria, Orbeasca de Jos și E70, la ieșire din localitatea Drăgănești Vlașca, unde pompierii militari au intervenit pentru descarcerarea mai multor persoane rănite, acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și 4 alte misiuni – o misiune de salvare animal (o ovină căzută în fântână), două intervenții pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil și o misiune transport materiale sanitare către unitățile spitalicești din județ.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au intervenit sâmbătă, pentru stingerea unui incediu ce se manifesta la o anexă gospodărească. Ajunși la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, forțele de intervenție au reușit să împiedice extinderea focului în interiorul apartamentului și la casa de locuit din imediata vecinătate. Au ars sau au fost deteriorate de fum: o magazie pe aproximativ 8 mp, câteva obiecte de mobilier, 2 bidoane și mai multe materiale de uz gospodăresc. La apartamentul de la etajul 1 al blocului de locuit din apropiere a fost distrus un geam termopan. Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 2000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 70000 de lei. Cauza probabilă a incendiului a fost o țigară nestinsă aruncată la întâmplare în apropierea materialelor ușor combustibile.

Ieri, un autoturism s-a răsturnat pe DJ 504, pe raza localității Cernetu, rezultând o victimă de aproximativ 24 de ani, cu dureri abdominale, ce a fost transportată de SAJ Teleorman la spital. Pompierii au stins rapid incendiul care se manifesta la nivelul compartimentului motor, cauza probabilă a acestuia fiind un scurtcircuit electric. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Un alt eveniment rutier, a avut loc ieri și pe E70, la ieșirea din localitatea Drăgănești Vlașca, unde un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului. Salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor la fața locului celor patru victime, mama și cei doi copii, conștienți și cooperanți, neîncarcerați, au fost transportați de echipajele SMURD și SAJ Teleorman la U.P.U. Alexandria pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate. Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor P.S.I., iar autoritățile competente au preluat cazul pentru cercetări.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 4 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la patru operatori economici din domeniul agricol în localitatea Turnu Măgurele și o verificare la Biblioteca Județeană Alexandria. La cei patru operatori economici s-au aplicat pentru neregulile constatate 4 amenzi in valoare de 6500 de lei. Pe timpul acestor verificări, pompierii au aplicat de asemenea 18 avertismente și au efectuat o instruire de specialitate cu factorii responsabili.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Sg. maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole