17.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

IPJ Teleorman – Polițiștii au aplicat 20 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6960  lei, au reținut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice

Sănătate

În ultimele 24 de ore,  în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 20 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6960  lei, au reținut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 4 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 sancțiuni pentru alcool, 2 sancțiuni pentru depășire, 3 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Exemplificăm:

La data de 26 iunie a.c., orele 15:50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.   

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.   

La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Nanov aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Vulturești, județul Argeș, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza comunei Nanov, care transporta material lemnos având avizul de însoțire al mărfii necorespunzător. 

Totodată cu ocazia verificării cantității de material lemnos s-a stabilit că aceasta avea o cantitate mai mare.

Față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale și s-a dispus măsura complementară a confiscării cantității de material lemnos suplimentar, care a fost lăsat în custodie unei instituții.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură economico-financiare, ocazie cu care au legitimat 11 persoane, au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1000 lei și au confiscat suma de  350 lei în urma contravențiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole