6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Primăria Municipiului Alexandria amenajează puncte de prim-ajutor pe timpul caniculei

Sănătate

Primăria Municipiului Alexandria va oferi sprijin cetățenilor afectați de caniculă, începând cu data de 01.07.2022, prin amenajarea unor puncte de prim-ajutor în Piața Peco și Piața Unirii.

În situația în care disconfortul termic va fi ridicat, prin înregistrea unor valori de peste 37 grade Celsius, unde indicele temperatura-umezeala (I.T.U.) va depăşi pragul critic de 80 unităţi, punctele de prim-ajutor, amplasate în zonele amintite mai sus, vor funcționa cu personal de specialitate, astfel că cetățenii vor fi îndrumaţi şi informaţi, în funcţie de caz, potrivit următorului program:

  • luni – sâmbătă, între orele 11.00-17.00;
  • duminică, între orele 11.00 – 14.00.

Această măsură a fost luată în scopul gestionării eficiente a situațiilor deosebite care se pot produce ca urmare a temperaturilor ridicate.

Recomandări pentru situațiile de caniculă:

reduceți deplasările la cele esențiale;

nu vă deplasați între orele 11:00 – 18:00;

consumați zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia), la fiecare 15 – 20 de minute;

nu consumați alcool;

în situația în care faceți tratamente pentru afecțiuni cronice, luati-vă medicamentele în mod regulat, cu multă apă;

evitați mâncărurile grele și mesele copioase;

reduceți efortul fizic intens;

evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase);

nu lăsați copiii/animalele de companie singuri/ singure în autoturisme;

cereți sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.

În situația în care este necesară deplasarea în exteriorul locuinţei, în intervalul orar 11.00 – 18.00, se recomandă purtarea unor haine lejere, de culoare deschisă, protejarea capului cu o pălărie, precum și asigurarea unei hidratări corespunzatoare cu apă minerală, apă plată sau apă cu proprietăți organoleptice corespunzatoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanți.

Accesați site-ul A.N.M. https://www.meteoromania.ro/avertizari/ pentru informațiile privind avertizările meteorologice emise și actualizate în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate, http://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-informatii/alerte-avertizari/1-inmh-feed dar și http://www.dsptr.ro/category/comunicate-de-presa/ .

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole