17.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Proiectul ,,Istoria Regalității în școli”, inițiat de nepotul Regelui MIHAI și derulat de către ,,Fundația Principele Nicolae” a ajuns, joi 30 iunie 2022 și în municipiul Alexandria

Sănătate

Astfel, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din municipiul Alexandria, elevi, tineri și vârstnici, laolaltă, au avut privilegiul de a-l avea oaspete pe Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai.
Cu acest prilej, acesta a purtat un dialog, de peste două ore cu tinerii și elevii, despre persoana și personalitatea bunicului său, precum și despre rolul Casei Regale în istoria și conștiința românilor.
În cadrul acestei superbe acțiuni culturale, alexăndrenii au fost ,,martori” la derularea a două momente de excepție, respectiv lansarea cărții „Bunicul meu, Regele Mihai” și proiecția filmului „Regele Mihai, drumul către casă”.
Volumul lansat astăzi la Alexandria, este dedicat bunicului său, de către Principele Nicolae și publicat în anul 2021, pentru a marca 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai.
Deasemenea, proiecția filmului „Regele Mihai, drumul către casă” este parte a Turneului Național de Educație Istorică 2022.
În acest documentar sunt prezentate amănunte, mai puțin cunoscute publicului larg, despre perioada de izolare și exil a regelui în Elveția, precum și argumentele care au stat la baza ezitării acestuia de a se întoarce în România.
Cei prezenți am asistat la o interesantă și adevărată lecție de istorie.
La acest eveniment cultural, am remarcat prezența în sală a prefectului județului Teleorman, domnul Haralambie Epure, viceprimarului municipiului Alexandria, domnul Ioan Augustin, șefi sau reprezentanți ai unor instituții publice, de cultură, cadre didactice, pensionari, rezerviști militari, foarte mulți elevi și tineri, diverși admiratori ai Casei Regale.
Felicitări tuturor protagoniștilor, pentru reușita acestei acțiuni cultural-educative.

Col.r. Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole