23.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

ISU Teleorman – 88 misiuni ale pompierilor teleormăneni în ultimele 48 de ore

Sănătate

În ultimele două zile, echipajele profesioniste ale unității noastre au participat la un număr de 88 de misiuni, dintre care: 66 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, 11 incendii (două incendii la case de locuit din localitățile Butești și Băcălești și nouă incendii de vegetaţie uscată şi miriște), trei evenimente rutiere produse pe DN6 în Alexandria, DN52 la ieșire din Alexandria și în localitatea Alexandria, în urma cărora au rezultat un număr total de șapte victime, pompierii militari teleormăneni intervenind pentru descarcerarea persoanelor rănite, acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o misiune  pentru deblocarea ușii de acces în locuință în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate, o misiune de asigurare a măsurilor P.S.I, o misiune pentru înlăturarea efectelor meteorologice(degajare copac) și șase activități de recunoaștere și informare preventivă  privind prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

Dintre cele mai importante misuni, amintim:

În ziua de 25 iulie a.c., la Butești, incendiul a fost observat și anunțat în jurul orei 18.54, la fața locului fiind alocate două echipaje de stingere și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle. Sosiți la locul evenimentului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la acoperișul unei case. Colegii noștri, sprijiniți de pompierii civili din cadrul SVSU Siliștea, au reușit să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite după aproape o oră. Au ars ori au fost deteriorate acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 40 mp, partea frontală a unei anexe gospodărești, trei uși, trei ferestre și o betonieră, pagubele fiind estimate la aproape 30 000 de lei. Valoarea bunurilor salvate se ridică la peste 25 000 de lei.

Din cercetările efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au intervenit ieri, 26 iulie 2022, în jurul orei 02.05, în localitatea Băcălești, pentru stingerea unui incediu ce se manifesta la o casă de locuit. Ajunși la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, forțele de intervenție au reușit, în aproximativ două ore, să împiedice propagarea flăcărilor și stingerea în totalitate a incendiului. Au salvat bunuri materiale estimate la peste 40 000 de lei, dar au ars acoperișul pe o suprafață de circa 100 mp și mobilierul din două camere, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de circa 40 000 de lei. Din cercetările efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE USCATĂ!

În perioada menționată, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a nouă incendii de vegetație uscată, deșeuri menajere și miriști, acestea reprezentând un real pericol pentru bunurile materiale ale oamenilor sau viața participanților la trafic. Din fericire, salvatorii noștri au reușit să reducă pagubele și să stingă incendiile în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime omenești.

Incendiile, cele mai multe izbucnite din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere, a focurilor în spații deschise lăsate nesupravegheate ori fără a fi luate măsurile necesare împiedicării propagării la bunurile din apropiere, precum și din cauza țigărilor nestinse, aruncate la întâmplare, s-au manifestat pe raza localităților Crângu, Furculești, Uda-Clocociov, Bogdana, între Gratia și Sârbeni, Țigănești, Islaz, Roșiorii de Vede și Albești.

Reamintim proprietarilor de terenuri agricole că locațiile suprafețelor afectate de incendii au fost înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Teleorman, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform Protocolului de colaborare privind acțiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente, încheiat între Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Garda Națională de Mediu.

ISU Teleorman va manifesta toleranță zero față de cei care se fac vinovați de producerea incendiilor de vegetație uscată și miriște.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat trei controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la doi operatori economici din localitatea Alexandria și la un operator agricol din localitatea Conțești, aplicând pentru neregulile constatate 3 sancțiuni contravenționale.

Pe timpul acestor verificări, pompierii au efectuat două instruiri de specialitate cu factorii responsabili, exerciții privind modul de comportare în cazul izbucnirii incendiilor și puncte de informare a populației cu privire la prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

                                                                 Compartimentul Informare și Relații Publice

                                                                                        Sg.maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole