17.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

ISU Teleorman – Jurnalul operativ din ultimele 72 de ore: 119 misiuni

Sănătate

În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 119 misiuni, dintre care: 89 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV – 2, 22 incendii (dintre care unul izbucnit la un apartament din municipiul Turnu Măgurele, unul la o autoutilitară aflată în localitatea Islaz, două la anexe gospodărești în localitatățile Nanov și Drăgănești Vlașca și 18 incendii de vegetație uscată, resturi menajere și miriști), 4 evenimente rutiere produse pe pe raza localităților Zâmbreasca, Smârdioasa, Botoroaga și Roșiorii de Vede, în urma cărora au rezultat opt victime. Pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. De asemenea, colegii noștrii au acționat la 1 misiune de salvare animal (câine) și 3 misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I..

Dintre cele mai importante misuni, amintim:

Vineri, în jurul orei 08.30, pompierii teleomăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Nanov, cu posibilitatea propagării la locuința aflată în imediata apropiere. Salvatorii au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. Au ars ori au fost distruse de flăcări anexa gospodărească pe o suprafață de 50 mp și mai multe bunuri, pagubele ridicându-se la aproximativ 20 000 de lei.

Din cercetările efectuate a reieșit că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza depozitării necorespunzătoare a cenușii și jarului nestins.

În ziua de 20 august a.c., la ora 14.57, pompierii militari  au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Drăgănești Vlașca. Ajunși rapid la locul evenimentului, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, militarii au reușit să localizeze și să lichideze focul înainte de a se extinde la bunurile din apropiere.

Au ars ori au fost distruse de flăcări bunuri estimate la suma de 3 000 de lei, reprezentând anexa gospodărească pe o suprafață de 20 mp și diverse materiale. Pompierii au salvat bunuri apreciate la peste 25 000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit electric.

În localitatea Turnu Măgurele, în seara zilei de 20.07.2022, în jurul orei 19.10, pompierii militari turneni au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu la un apartament. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta la unitatea exterioară a unui aparat de aer condiționat. Focul a fost stins rapid, evitându-se extinderea acestuia la apartament, salvatorii reușind să salveze bunuri de peste 70 000 de lei.

Cauza probabilă a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat două controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor în localitatea Necșești. Pentru neregulile constatate, pompierii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 1001 lei.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

                                                                 Compartimentul Informare și Relații Publice

                                                                                        Sg.maj. Ciorobescu Adelina

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole