6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Drumul Dunării Randonneur ediția a 2-a, 26-31 august 2022, ciclism de anduranță

Sănătate

DRUMUL DUNĂRII RANDONNEURS reprezintă brevetul BRM1200+ din ciclismul de anduranță, organizat în România, de către Randonneurs România și Asociația Adevărații VeloPrieteni România, sub licența Randonneurs Mondiaux. Traseul brevetului, în lungime de 1404 km și cu o diferență de nivel de peste 7000 metri, este în cea mai mare parte pe drumurile de pe malul românesc al Dunării, care pe harta traseelor cicloturistice EUROVELO, elaborată de Federația Europeană de Cicloturism, reprezintă porțiuni din Eurove106 — Drumul fluviilor de la Atlantic la Marea Neagră și Eurove1013 — Ruta Cortinei de Fier. Similar altor ultra-brevete cu tradiție care se desfășoară în Europa, DRUMUL DUNĂRII RANDONNEURS este organizat din 4 în 4 ani. Prima ediție a evenimentului a avut loc în perioada 10-15 august 2018, iar ediția a doua a ultra-brevetului se va desfășura în perioada 26-31 august 2022.

Startul și sosirea sunt stabilite în capitala României, iar punctul unde se realizează întoarcerea este Baziaș, localitate unde fluviul Dunărea pătrunde pe teritoriul României.

Traseul la dus traversează următoarele localități mai importante: București (Pantelimon), Fundulea, Lehliu Gară, Mănăstirea, Oltenița, Giurgiu, Zimnicea, Turnu Măgurele, Corabia, Dăbuleni, Bechet, Calafat, Maglavit, Cetate, Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Eșelnița, Dubova, Moldova Veche și Baziaș.

Traseul la întoarcere trece prin Moldova Veche, Dubova, Eșelnița, Orșova, Drobeta-Turnu Severin, Cetate, Maglavit, Calafat, Bechet, Dăbuleni, Corabia, Turnu Măgurele, Roșiori de Vede, Videle și București.

Pentru buna desfășurare a acestei competiții sportive Municipiul Roșiori de Vede s-a alăturat evenimentului, de amploare națională, DRUMUL DUNĂRII și a încheiat un protocol de colaborare cu Asociația Adevărații VeloPrieteni România în vederea organizării unuia dintre punctele de control foarte importante de pe traseul de ciclism de anduranță.

Locația punctului de control va fi Stadionul Municipal „ROVA”, unde vor fi organizate zone pentru verificare, hidratare-energizare, dușuri, odihnă-somn pentru 60 de persoane și o zonă pentru depozitarea în siguranță a bicicletelor. Accesul la serviciile oferite de Municipiul Roșiori de Vede pentru cicliștii participanți la evenimentul DRUMUL DUNĂRII este 100% gratuit. Costurile legate de asigurarea de produse alimentare, de hidratare-energizare (banane, portocale, lămâi, batoane energizante, ciocolată, napolitane, glucoză, apă, băuturi răcoritoare, sandvișuri, etc.) și de organizarea și funcționarea acestui punct de control sunt suportate în totalitate de Municipiul Roșiori de Vede și sponsori locali.

În acest punct de control, organizatorii, salariați din cadrul Primăriei Municipiului Roșiori de Vede, Direcției pentru Cultură, Educație, Creație și Sport și voluntari, vor aștepta cicliștii începând cu data de 28 august, ora 01.30 pm, până în data de 31 august, ora 04.30 am.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole