6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Înscrieri record la Programul MOL de promovare a talentelor din acest an

Sănătate

  • Peste 600 de proiecte au fost înscrise de către tineri talentați în cadrul ediției 2022 a Programului MOL de promovare a talentelor;
  • Aproape 2.000 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 4.500.000 de lei;
  • În cadrul celor 17 ediții ale Programului, derulate între anii 2006-2022, finanțarea acordată este de peste șase milioane de lei, de care au beneficiat 3.340 de tineri talentați.

Cluj-Napoca, 23 august 2022 – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au selectat câștigătorii celei de-a 17-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. În acest an a fost acordată finanțare în valoare totală de 583.549 de lei, iar cu acest buget vor fi susținute 205 de proiecte de artă și sport și 592 de tineri sportivi și artiști. Începând din 2006 și până în prezent, prin acest Program au fost sprijiniți 3.340 de tineri talentați cu finanțare în valoare totală de 6.050.593 de lei. Aceste resurse au fost investite în proiecte special concepute pentru a-i ajuta să își dezvolte abilitățile necesare pentru a-și transforma talentul într-o carieră.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European din acest an care a avut loc în perioada 24-30 iulie, Banská Bystrica, comunitatea reunită în jurul Programului MOL de promovare a talentelor a fost bine reprezentată. Astfel, au participat 11 sportivi, beneficiari ai diferitelor ediții ale programului: Badea Robert Andrei, Coman Darius Ștefan, Constantinescu Alexandru, Diamandescu Eliza, Nagy Nándor – înot, Balogh Hanna – judo, Niculae Melisa Anamaria, Prâsneac Alexandru – atletism, Novák Edmond, Posea Silvia Maria – ciclism, Marcu Norbert Mihai – gimnastică artistică.

„Este o bucurie și onoare să putem susține prin acest Program unii dintre cei mai buni tineri sportivi și artiști din țară, care vor avea ocazia să participe la competiții, festivaluri, concerte și expoziții internaționale. Cu siguranță vom mai auzi despre ei și ne vom mândri cu toții de rezultatele lor.” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 601 de proiecte din 38 de județe și din capitală – un record al tuturor edițiilor. Prin aceste proiecte 1.911 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 4.500.000 de lei. Alocarea fondului disponibil de 583.549 lei a fost făcută în urma selecției realizate de către două jurii formate din specialiști în sport și artă. După analiza aplicațiilor, aceștia au declarat câștigătoare 205 de proiecte, care susțin 592 tineri talentați. Astfel, în domeniul sportului sunt susținute 118 de proiecte cu suma totală de 223.500 de lei, în domeniul artelor 50 de proiecte cu 199.999 de lei, iar la categoria de vârstă de peste 18 ani, 37 de proiecte vor fi susținute cu 160.050 de lei.

„Programul este recunoscut pe plan național, fiind singurul din domeniu care se poate mândri cu 17 ediții consecutive. Acesta a devenit cunoscut și de tinerii cu nevoi speciale, cu dizabilități, care la rândul lor au rezultate deosebite. Astfel, în acest an s-au înscris și au obținut finanțare pianista Livia Frona, înotătorul Alexandru Turcanu și echipa de Goalball a Liceului Special Moldova Târgu Frumos. Cei interesați ne pot contacta pe tot parcursul anului sau pot fi la curent cu noutățile înscriindu-se în grupul de Facebook al Programului denumit „Program MOL de promovare a talentelor / MOL Tehetségtámogató”, și care poate fi accesat aici a declarat András Imre, Directorul Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole