14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Poliția Rutieră Teleorman – Dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor pe drumurile publice

Sănătate

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii au desfășurat  acțiuni  pe raza județului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Activitățile au avut ca scop, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere şi care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea diminuării numărului  de accidente rutiere.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 128  de  sancțiuni contravenționale în valoare de peste  64 650 lei, au reținut 13  permise de conducere  în vederea  suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 9 certificate de înmatriculare. 

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 498 persoane, 315 autovehicule controlate și efectuate 50 testări cu aparatul etilotest.

La acţiune au participat zilnic peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră.

Totodată, au fost întocmite  dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, conducerea unui vehicul neînmatriculat, “coducerea unui vehicul cu numere de înmatriculare false” şi  “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”.

Exemplificăm:

La data de 17 septembrie, a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din oraș Videle, județul Teleorman în timp ce conducea un autoturism în localitatea Blejești, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul fiind neînmatriculat și cu numere de înmatriculare false.

 În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul cu numere de înmatriculare false” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 18 septembrie a.c., orele 17:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier- Roșiorii de Vede au  depistat un bărbat în vârstă de 53 de ani, din municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.   

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.   

Reamintim conducătorilor auto că, pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii recomandă:

– nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a  substanțelor psihoactive!

 -adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

– nu vă angajați în efectuarea de depășiri riscante sau neregulamentare!

 -respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

-folosiți centura de siguranță!

-respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole