11.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

ANAF – Înregistrarea contractelor de închiriere obligatorie începând cu data de 01 ianuarie 2023

Sănătate

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman informează că, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 16/2022 pentru modificarea și completarea Codului fiscal, redevine obligatorie înregistrarea la organul fiscal competent a contractelor de închiriere, începând cu data de 01 ianuarie 2023.

          Contribuabilii (persoane fizice) care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal(chirii) au obligația înregistrării contractului încheiat între părți, precum și a modificărilor survenite anterior, în termen de cel mult 30 e zile de la data încheierii/ procedurii modificării cestuia, la organul fiscal competent.

În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 01 ianuarie 2023, înregistrarea la organul fiscal competent a contractului încheiat între părți și a modificărilor survenite se efectuează în termen de cel mult 90 de zile de la data la care a intervenit obligația înregistrării acestora.

Sunt exceptate de la înregistrare contractele de arendă și cele din închirierile în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole