15.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, mai 8, 2024

EUROPE DIRECT Teleorman la Şcoala Gimnazială Călmățuiu de Sus, cu o nouă lecție de informare europeană!

Sănătate

În această zi frumoasă de toamnă, cu multă culoare și miros de frunze ruginii, echipa EUROPE DIRECT Teleorman a pornit la drum către una dintre cele mai pitorești localități din județul Teleorman: Călmățuiu de Sus. Am avut, astfel, bucuria de a descoperi o localitate curată, îngrijită, preocupată de mediul înconjurător, cu oameni muncitori și copii inteligenți.

Cum am aflat aceste lucruri? Simplu! Am poposit cu binecunoscuta noastră Lecție de informare europeană la Şcoala Gimnazială Călmățuiu de Sus, acolo unde am stat de vorbă cu peste 60 de elevi și cadre didactice, despre cum pot să-şi facă auzită vocea în Anul European al Tineretului, despre priorităţile UE pentru anul 2022, despre Pactul verde europeanșiO Europă pregătită pentru era digitală, despre Spaţiul învăţării, despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale ED Teleorman, dar şi despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de către centrul european de informare din județul Teleorman.

Totodată, am avut plăcerea să cunoaştem „Echipa Florilor”, alcătuită din patru elevi minunați şi un profesor coordonator extrem de implicat și anume prof. Liliana Băltoiu, echipă care a participat la competiţia națională EuroQuiz 2022, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei. Iar noi nu am mers cu mâna goală la Călmățuiu de Sus, ci încărcaţi cu daruri pentru aceşti copii inimoşi, muncitori şi foarte dornici de a învăţa cât mai mult, daruri oferite de RCE în România, dar şi de ED Teleorman. Felicitări, dragi tineri europeni! Felicitări, doamna profesoară!

Și pentru că am găsit copii care au primit informația europeană cu sufletul la gură, ne-a fost foarte greu să stabilim cel mai implicat elev. După votul democratic și întrebări de departajare, am desemnat câștigătorul diplomei pentru cel mai activ elev şi anume Marius Beșliu, de la clasa a VII-a. Felicitări, Marius!

Mulţumim pentru colaborare directoarei unităţii de învăţământ din această localitate, prof. Mihaiela Radu, dar și prof. Liliana Băltoiu și tuturorcadrelor didactice implicate! Mulțumim, de asemenea, pentru găzduire primarului Comunei Călmățuiu de Sus, dl Ovidiu-Valeriu Ghenea, și viceprimarului așezării, dl Lucrețiu Bogdan Udrea, și îi felicităm pentru munca dumnealor!

Marinela Ruşanu

Aurelia Bărbuţ

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole