17.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Sorin Grindeanu a semnat azi contractul de finanțare pentru construcția secțiunilor E și D ale Lotului 2 al autostrăzii Lugoj – Deva

Sănătate

Astăzi a avut loc semnarea contractului de finanțare a ultimului tronson al autostrăzii Lugoj – Deva la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructuri de către Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor și prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat. Semnarea contractului a fost de urmată de o conferință de presă.

„Construcția tronsonului cu tuneluri (Margina-Holdea) de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă!

Am semnat astăzi contractul de finanțare pentru construcția secțiunilor E și D ale Lotului 2 ale acestei autostrăzi.

Sunt 2,2 miliarde de lei (cu TVA) care vor fi folosite pentru proiectarea și execuția lucrărilor finanțate preponderent prin PNRR.

Tot astăzi am semnat contractul pentru proiectarea și execuția acestor secțiuni, care reprezintă, practic, ultimul tronson al autostrăzii Lugoj – Deva.

Cel mai important obiectiv al proiectului este reprezentat de cele două tuneluri dintre Margina și Holdea, solicitate prin acordul de mediu.

Constructorul român căruia i-a fost atribuit contractul a demonstrat până acum că respectă termenele contractuale și chiar poate finaliza lucrările mai devreme.

De aceea, mă aștept ca și acest contract în valoare de 1, 826 de miliarde de lei (fără TVA), finanțat preponderent prim PNRR, să fie predat CNAIR cel mai târziu la finalul anului 2026.”

– a declarat Sorin Grindeanu.

Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Cele două tuneluri care vor fi construite în cadrul secțiunii vor avea fiecare o lungime de aproximativ 2,13 km și vor fi formate din două galerii unidirecționale.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole