17.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Prefectura – Întâlnire de lucru cu reprezentanții primăriilor din județul Teleorman

Sănătate

Astăzi, prefectul județului, domnul Haralambie Epure, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții primăriilor din județul Teleorman, precum și cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul colectării și epurării apelor uzate urbane. În cadrul cadrul întâlnirii, prefectul județului Teleorman a abordat noutățile legislative din domeniul serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, informarea administrațiilor publice locale și clarificarea unor aspecte privind sistemele individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate urbane.

Întâlnirea a fost prilejuită de modificările în domeniu care au apărut prin adoptarea H.G. nr. 714/2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, a cărei necesitate a avut la bază faptul că România se confruntă cu o importantă problemă în domeniul apelor, respectiv dificultatea implementării directivei europene privind epurarea apelor uzate urbane.

„Este binecunoscut faptul că rata de conectare a populației la servicii de canalizare este una extrem de scăzută, la fel și faptul că discrepanțele între zonele urbane și cele rurale sunt foarte mari. De aceea, o soluție este realizarea și exploatarea de sisteme individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, în mod special în mediul rural.” – a declarat domnul prefect Haralambie Epure.

Conform cu criteriile stabilite în H.G. 714/2022, realizarea sistemelor individuale se va autoriza acolo unde nu este posibilă construirea unui sistem public de canalizare și, de asemenea, trebuie să asigure același nivel de protecție a mediului ca și sistemul public.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole