7.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Altex Turnu Măgurele – Mai multă energie verde, mai puțină energie convențională consumată în urma unui parteneriat cu Axionet

Sănătate

Axionet IoT, companie autohtonă de servicii și soluții Machine to Machine (M2M), Internet of Things (IoT), electro-mobilitate și soluții pentru producție de energie verde, anunță instalarea unui nou sistem de producere a energiei, format din 1.024 de panouri fotovoltaice, pe acoperișul magazinului Altex Turnu Măgurele. Puterea totală a instalației este de 400 kWp. Parteneriatul Axionet cu Altex România a început încă din 2021, când a instalat în rețeaua de magazine a retailerului peste 2.500 de  panouri fotovoltaice. În 2022 și 2023, colaborarea Axionet cu Altex România presupune instalarea și punerea în funcțiune de centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, precum și stații de încărcare rapide pentru mașinile electrice.

Sistemul de panouri de pe magazinele Altex permite alimentarea cu energie verde a magazinelor precum și a stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice.

Axionet a montat, astfel, în parcarea magazinului Altex Turnu Măgurele o stație modernă care permite realizarea a trei încărcări simultane pentru vehicule electrice sau hibrid plug-in. Utilizatorii pot contribui, astfel, la protejarea mediului, dar și la susținerea mediului antreprenorial local. Astfel, magazinul permite posesorilor de mașini electrice și hibride plugin să alimenteze doar cu energie verde.

Paisprezece magazine din rețeaua Altex au devenit anul acesta sau sunt în curs să devină prosumatori: Turnu Măgurele, Timișoara, Reșița, Huși, Câmpina, Mediaș, Bistrița, Brașov, Chiajna Greenfield, Satu Mare Retail Park, Arad Greenfield, Lugoj, Deva și București – centrul Titan Iris. Prosumatorii sunt agenți economici sau persoane fizice, cu centrale electrice de producere a energiei din surse regenerabile instalate, cu puteri de cel mult 400 kW. Aceștia pot livra surplusul de energie în rețelele furnizorilor.

Acoperișurile marilor centre comerciale prezintă o oportunitate majoră pentru proprietari de reducere a costurilor pentru alimentarea cu energie electrică, dar și de independență energetică totală sau parțială. Importantă este și susținerea pe care centrele comerciale o pot oferi dezvoltării infrastructurii locale pentru alimentarea mașinilor electrice. Pe fondul creșterii prețului energiei, a flotei auto ecologice și a interesului pentru protejarea mediului, observăm o cerere în creștere. Axionet dispune de expertiza, tehnologia și echipele potrivite pentru extinderea activității pe acest segment”, a declarat Gabriel Ioniță, fondator și CEO Axionet IoT.

Altex România rămâne un pionier pe piața locală prin aceste proiecte care presupun o regândire a infrastructurii și funcționalităților magazinelor din țară. Sistemele fotovoltaice permit reducerea la minimum a amprentei activității asupra mediului. În plus, devenim un o verigă importantă în susținerea dezvoltării gradului de adoptare a autoturismelor ecologice, oferind proprietarilor posibilitatea de a alimenta cu energie 100% verde. Utilizarea energiei în cel mai eficient mod pentru cel mai înalt nivel de confort rezumă misiunea Altex pe piața locală”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

Anul acesta, AXIONET a consolidat parteneriatul cu Altex România, pentru extinderea rețelei de stații de încărcare a mașinilor electrice și furnizarea de servicii în domeniul energiei verzi pentru clienți interni și externi.

De asemenea, Axionet a finalizat recent un proiect similar și pentru magazinul Mobexpert Militari.

Compania derulează colaborări cu mai multe companii importante din România, din retail, extinzând rețeaua de parteneri în domeniile fotovoltaic și stații de încărcare pentru vehicule electrice.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole