10.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

ISU Teleorman – Misiunile pompierilor teleormăneni din ultimele 48 de ore

Sănătate

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor calificat, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă misiunile desfășurate de echipajele operative ale I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman, în ultimele 48 de ore.

Pompierii teleormăneni au participat la un număr de 55 de misiuni, dintre care: 50 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV-2, un incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Cervenia, un eveniment rutier produs pe DJ 504, între Alexandria și Cernetu, o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o intervenție pentru deblocarea unei uși de acces în locuință pentru a facilita acțiunea cadrelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate și o activitate de informare preventivă a cetățenilor privind măsurile de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece, în localitățile Călinești, Nenciulești, Mavrodin, Cângeni, Călmățuiu de Jos, Ciuperceni, Traian, Seaca, Mereni, Crevenicu, Năsturelu și Zimnicea.

Dintre cele mai importante intervenții, amintim:

Luni, în jurul orei 12.15, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au intervenit pentru stingerea unui incendiu de locuință, în localitatea Cervenia, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea salvatorilor, s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit, atât la bunurile materiale din interior, cât și la acoperișul acesteia. După aproximativ o oră, incendiul a fost stins în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime omenești. Au ars ori au fost deteriorate acoperișul locuinței și toate bunurile materiale din interiorul imobilului, pagubele fiind estimate la suma de 20000 de lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost jarul căzut dintr-o sobă pe materialele combustibile din apropierea acesteia.

Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele măsuri:

– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– folosiţi soba doar cu uşiţa închisă;

– aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat două controale în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la unitățile de învățământ din localitățile Conțești și Măgura, aplicând pentru neregulile constatate 21 de sancțiuni contravenționale. Pe timpul acestor verificări, pompierii au efectuat instruiri de specialitate cu factorii responsabili și exerciții privind modul de comportare în cazul izbucnirii incendiilor.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole