16.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Poliția Rutieră Teleorman – 80 de sancțiuni contravenționale în valoare, 13  permise de conducere  reținute și 3 certificate de înmatriculare retrase în mini-vacanța de 1 Decembrie

Sănătate

În contextul minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii au continuat acțiunile  pe raza județului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de  33 275 de lei, au reținut 13  permise de conducere  în vederea  suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 3 certificate de înmatriculare. 

Dintre acestea, 34 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancțiune pentru lumini, 3 sancțiuni pentru depășire, 4 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță,  8 sancțiuni pentru alte abateri , 2 sancțiuni  pentru lipsă inspecție tehnică periodică.

Exemplificăm:

La data de 3 decembrie, a.c., ora 22.10, polițiștii din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Călmățuiu de Sus, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 612 A, în comuna Crângeni, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.  

La data de 5 decembrie, a.c., ora 00.50 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au  depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Alexandria, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism  pe DE 70, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “ conducerea  unui vehicul fără permis de conducere” ,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

 Reamintim conducătorilor auto că, pentru deplasarea în condiții de siguranță, pe timp de ceață, ploaie sau polei polițiștii recomandă:

-în condiții de vizibilitate redusă (ceață densă, ploaie abundentă), utilizați luminile de întâlnire  și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri!

-păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față și evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare ale autovehiculului!

-sporiți atenția la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehicule cu gabarit mare!

-înainte de a porni la drum, interesați-vă cu privire la condițiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți!

-adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

-în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini este recomandat să folosiți  frâna de motor!

-de asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare decât în condiții normale!

-în condițiile unui trafic aglomerat sau ale apariției blocajelor rutiere, păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate!

-nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

-nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a  substanțelor psihoactive!

-respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

-folosiți centura de siguranță!

-respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole