11.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

Pompierii teleormăneni au participat la un număr de 49 de misiuni în ultimele 48 de ore

Sănătate

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor calificat, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă misiunile desfășurate de echipajele operative ale I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman, în ultimele 48 de ore.

Pompierii teleormăneni au participat la un număr de 49 de misiuni, dintre care: 44 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV-2, trei incendii (dintre care unul izbucnit la o locuință din localitatea Suhaia, un incendiu de resturi menajere în localitatea Alexandria și un incendiu la un contor electric în localitatea Roșiorii de Vede) și două misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Joi, în jurul orei 18.30, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Suhaia, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD, reușind să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. Au ars ori au fost deteriorate bunurile din două camere, centrala termică și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 70 mp, pagubele fiind estimate la suma de 100 000 de lei. În urma intervenției colegilor noștri, au fost salvate trei camere și acoperișul lor, bunurile fiind apreciate la suma de 200 000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pompierii vă recomandă…

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetățenilor să acorde mai multă atenţie respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece, și anume:

– asigurarea izolării termice a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;

– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului;

– coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea);

– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– folosiţi soba doar cu uşiţa închisă;

– aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole