6.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

Cod Portocaliu de precipitații abundente în Prahova, Buzău și Vrancea

Sănătate

ANM informează că în județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

În intervalul menționat în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.
În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În Muntenia (inclusiv Teleorman) valorile termice vor oscila de la o zi la cealaltă, însă pe tot parcursul intervalului se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei. Astfel, mediile maximelor vor fi de la 6..8 grade în zilele de 11, 12, 13, 21 și 22 ianuarie, până spre 10 grade în a doua zi din interval și din nou în perioda 16…20 ianuare. Minimele se vor situa între 0 și 4 grade, valori mediate regional.
În 11 și 12 ianuarie vor fi precipitații pe arii extinse, iar în restul timpului probabilitatea de
apariție a acestora va fi mai scăzută

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole