10.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, martie 2, 2024

ISU Teleorman – Jurnalul operativ din ultimele 48 de ore: 55 de evenimente

Sănătate

În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 55 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 50 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, patru incendii, dintre care un incendiu la un coș de fum în localitatea Alexandria, un incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Drăgănești Vlașca și două incendii de locuințe în localitățile Piatra și Gârdești și o misiune în sprijinul echipajului SAJ Teleorman pentru preluarea unor persoane cu probleme medicale.

Dintre cele mai importante intervenții, amintim:

Luni, 09.01.2023, în jurul orei 20.30, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Drăgănești Vlașca. Ajunși rapid la locul intervenției, cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD, salvatorii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite. Au fost distruse o drujbă, un fierăstrău pendular și o cutie cu scule, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 1000 de lei.

Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei lumânări uitate aprinse.

În localitatea Alexandria,în data de09 ianuarie, incendiul a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în jurul orei 21.25, iar la locul evenimentului au ajuns prompt două echipaje de pompieri, cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD. Flăcările au fost lichidate de salvatori înainte de a se extinde la întrega locuință. Au fost distruse bunuri estimate la suma de 5000 de lei, reprezentând două grinzi și astereala din lemn pe o suprafață de circa 2 mp. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost coșul de fum defect care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere.

Ieri, în jurul orei 15.20, în localitatea Piatra, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Salvatorii au acționat cu două mașini de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au localizat si lichidat focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. Au ars tavanul, mobilierul și ușa dormitorului, valoarea pagubelor fiind estimată la aproximativ 20000 de lei. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 60000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost efectul termic la o sobă cu acumulare de caldură, care a aprins materialele textile amplasate în apropierea acesteia.

O locuință din localitatea Gârdești, cu o suprafață de aproximativ 50 mp, a fost distrusă in totalitate de incendiul izbucnit în ziua de 10 ianuarie 2023. Pentru gestionarea acestui eveniment, la fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, cu două mașini de stingere și o ambulanță SMURD. După aproape două ore de intervenție, incendiul a fost lichidat, valoare pagubelor fiind estimată la suma de 20000 de lei.

Cauza probabila a acestui eveniment a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de caldură pe materialele textile din apropiere (covor). Din fericire, la acest eveniment nu s-au inregistrat victime.

POMPIERII VĂ RECOMANDĂ …

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetățenilor să acorde mai multă atenție respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece, și anume:

– să asigure izolarea termică a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;

– să asigure verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului;

– coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea);

– să nu aprindă focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile (benzină, gazolină, etc);

– să nu folosească alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi să evite supraîncărcarea acesteia;

– să nu amplaseze în apropierea sobelor sau direct pe acestea diferite materiale textile (articole de îmbrăcăminte);

– să folosească soba doar cu ușița închisă;

– să așeze o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– să stingă focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa și să nu lase niciodată copiii nesupravegheaţi cu focul aprins în sobă.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole