5.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Primăria Alexandria marchează un an de activități cultural – educative în Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria prin organizarea de manifestări educative și cultural artistice

Sănătate

Pentru a marca un an de activitate a Centrului Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria dar și ”Ziua Culturii Naționale”, anul acesta, Primăria Municipiului Alexandria organizează următoarele manifestări educative și cultural artistice:

DUMINICĂ – 15 IANUARIE

“#Mihai Eminescu e aici – România Inteligentă”

Activitați și concursuri multimedia interactive (11:00 – 18:00).

– quiz-uri, puzzle-uri și jocuri de memorie. Quiz-uri vor fi organizate pe 3 nivele de dificultate (elevii din școala primară, elevi din clasele V-VIII și liceeni);

– biblioteca virtuală Mihai Eminescu;

– 12:00 – expoziție ”Scrisori către Eminescu” și ”Urban – rural – interferențe culturale”, Prof. Cristiana Purcărea și elevi de la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” și Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”.

– 14:00 – Conferință Adrian Sonka – “Luceafarul – varianta viteza luminii”

Poezia “Luceafarul” inspiră conferința de astronomie, susținută de Adrian Sonka cu proiecții și dialog cu tinerii. Adrian Șonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp în care a privit cerul și a învățat să observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultații etc. În prezent, observă asteroizi și planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“ și cele ale Institutului Astronomic al Academiei Române. Ține cursuri de astronomie la Observator, la Fundația Calea Victoriei, în școli, în librării și oriunde găsește alți oameni pasionați care vor să afle mai multe.

A făcut studii de fizică și comunicare dar, pentru că în România astronomia nu se învață la școală, cele mai multe lucruri le-a învățat singur, din pasiune. În 2020 a terminat un doctorat în fizică, având specializarea planetologie-asteroizi.

– 15:00 – #FUN Cerc literar și de istorie, cu Mircea Badea;

– 17:00 – Trivia MIHAI EMINESCU – Concurs educativ de cultura generală (clasele V-VIII), cu tematică preponderent din operele lui Mihai Eminescu;

– 18:00 – Spectacol extraordinar de muzică și poezie: Mircea Diaconu, Ion Popa și Cercul literar al Liceului Teoretic ”Al. Ghica” (Prof. Mircea Mirela, Prof. Marin Gabriela, Prof. Vasilescu Florina, Prof. Doru Dobrică, bibliotecar Gheorghe Adriana și elevii: Rusin – Ion Raira Innes, Marinescu Andra, Afumatu Jimi, Pușcaciu Bianca, Popescu Alexandra Denisa, Balauru Alin Alexandru și Burtan Alexandru).

Precizăm faptul că intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

MARȚI – 17 IANUARIE

– 17:00 – lansare de carte – Ileana Vieru, ”Să respir lângă tâmpla ta”, ”Anotimpurile Iânei” și ”Culorile fetei în alb și negru”.

JOI – 19 ianuarie

– 11:00 – Simpozion ”Eminescu – poetul nepereche”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, prin inspectorul de specialitate Elena Daniela Costică, în parteneriat cu Primăria municipiului Alexandria.

– 18:30 – „Tango, monsieur?”, de Aldo Lo Castro

Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu vă prezintă comedia ”Tango, monsieur?”, de Aldo Lo Castro, în regia lui Vlad Ianuș, Scenografia: Mădălina Mihai, Coregrafia: Anca Pascu, Concept muzical & lumini: Vlad Ianuș, Distribuția: Carlo Spinelli – Vlad Bînzoiu, Celia di Benedetto – Mădălina Borș, Amanda Marini – Flavia Perșa, StefaniaFlorio –  Anca Pascu, MarisaPitti – Evelyn Marcu, MarcoAnselmi – Dani Popa, Notarul – Vlad Ciubotaru.

Marco Anselmi, un om de afaceri de succes, iubește să iubească. Mai exact, iubește patru femei, pe cât de diferite, pe atât de unite în scopul lor: de a-l distruge pe bărbatul care le-a cucerit. ”Tango, monsieur?” este o comedie spumoasă despre relații și plină de moment, care vă vor aduce zâmbetul pe buze! Patru femei, un singur bărbat și prea multă iubire. Chiar poate dragostea să ducă la pierzanie?

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Bilet – 20 lei.

SÂMBĂTĂ – 21 IANUARIE

– 12:00 – Șoriceii adoră cașcavalul, în Regia: Anca Pascu, Distribuție: Claudia Moroșanu, Vlad Ciubotaru, Evelyn Marcu, Georgiana Vrațiu, Vlad Bînzoiu, Filip Popa, Ana-Maria Fasolă, Scenografie: Anca Pascu, Coregrafie: Anca Pascu, Compoziție muzicală: Oana Dragne și Șerban Chițu.

,,Șoriceii adoră cașcavalul”, în regia Ancăi Pascu, este un spectacol energizant, plin de umor, dar și de emoție, potrivit pentru toate vârstele, ce ne vorbeste despre iubire – iubire inocentă, pură care nu ține cont de culoare sau poziție socială. Personajele vibrante poartă spectatorii printr-o poveste ce aduce zâmbetul pe buze dar poate și o lacrimă în colțul ochiului, iar multitudinea de situații și întâmplări cu totul neașteptate, duc la concluzia că indiferent cât de diferiți suntem, mereu vom găsi ceva în comun care sa ne unească.

Bilet – 5 lei – copil și 10 lei adult.

Inaugurat în luna ianuarie 2022, cu ocazia manifestărilor dedicate ”Zilei Culturii Naționale”, Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria a găzduit zeci de manifestări educative și culturale, devenind, în doar un an de la inaugurare, locul de desfășurare artistică preferat de toți cetățenii, nu doar de către tineri.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole