10.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

PNRR – Primăria Zimnicea a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Construire de locuințe nZEB plus, pentru specialiști din sănătate și învățământ în orașul Zimnicea“

Sănătate

Unitatea Administrativ Teritoriala Orasul Zimnicea in calitate de beneficiar a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Construire de locuințe nZEB plus, pentru specialiști din sănătate și învățământ în orașul Zimnicea, județul Teleorman” (COD PROIECT C10-I2-224).

Proiectul este finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ,COMPONENTA 10 – FONDUL LOCAL, Investiția :

I.2 Construire de locuințe nZEB plus – pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sanitate și învățământ.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 3.926.316,57 lei, din care:

Valoare eligibilă din PNRR – 3.299.425,69 lei și valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR – 626.890,88 lei.

Obiectivul acestei investiții este construirea a două module de locuit, având în total un număr de 12 unități de locuit pentru speciliști din sănătate și educație;

– Asigurarea de locuințe moderne și sustenabile, cu consum redus de energie;

– Îmbunătățirea accesului la serviciile medicale și educație a persoanelor din comunitățile

marginalizate;

– Creșterea utilizării mijloacelor alternative de transport și a consumului de energie din resurse regenerabile, prin amplasarea tehnologiilor specifice în interiorul ansamblului rezidențial;

– Creșterea calității serviciilor din sănătate și învățământ prin atragerea de personal calificat.

Durata proiectului este de 40 de luni, perioada de implementare a acestuia realizându-se în intervalul Ianuarie 2023 – Mai 2026.

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al Romaniei, și din fonduri naționale.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole