16.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

ISU Teleorman – 47 evenimente în ultimele 48 de ore pentru salvatorii teleormăneni

Sănătate

În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 47 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 43 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, două incendii, dintre care un incendiu la o casă de locuit din localitatea Alexandria și un incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Tătărăștii de Jos și două misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment rutier fără victime, produs pe E70 și la un incediu de cabluri electrice în localitatea Buzescu.

Ieri, 12.01.2023, în jurul orei 12.40, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la manifestarea unui incendiu de locuință, aflată pe strada Cuza Vodă. La fața locului s-au deplasat rapid trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, aceștia constatând că focul se manifesta în interiorul unui dormitor, la mai multe elemente de mobilier și materiale textile precum și la acoperișul imobilului pe circa 20 mp. Colegii noștri au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite după aproximativ 40 de minute. Valoarea bunurilor salvate se ridică la peste 150000 de lei, iar cea a pagubelor la aproape 10000 de lei.

Cauza probabilă a incediului a fost jarul căzut dintr-o sobă pe materialele textile din apropiere.

La Tătărăștii de Jos, în ziua de 12 ianuarie 2023, în jurul orei 18.02, a fost observat un incendiu la o anexă gospodărească cu pericol de propagare la o locuință, evenimentul fiind anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, acestea reușind să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite. Au ars ori au fost distruse de flăcări o anexă gospodărească, aproximativ 300 kg cereale, un metru cub de lemne de foc și mai multe bunuri de uz gospodăresc. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 1500 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 10000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că focul a izbucnit de la o țigară nestinsă, aruncată la întamplare în apropierea materialelor combustibile.

POMPIERII VĂ RECOMANDĂ …

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetățenilor să acorde mai multă atenție respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece, și anume:

– să asigure izolarea termică a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;

– să asigure verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului;

– coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea);

– să nu aprindă focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile (benzină, gazolină, etc);

– să nu folosească alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi să evite supraîncărcarea acesteia;

– să nu amplaseze în apropierea sobelor sau direct pe acestea diferite materiale textile (articole de îmbrăcăminte);

– să folosească soba doar cu ușița închisă;

– să așeze o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– să stingă focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa și să nu lase niciodată copiii nesupravegheaţi cu focul aprins în sobă.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat patru controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor în localitatea Drăgănești Vlașca, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 19 de sancțiuni contravenționale.

Mai multe informații cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul http://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-informatii/comunicate-de-presa/391-buletine-informative.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole