16.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

Grupul de inițiativă non-formal GoldenMinds implementează în perioada 01.02.2022-31.01.2023, Proiectul EcoSmart

Sănătate

Grupul de inițiativă non-formal GoldenMinds implementează în perioada 01.02.2022-31.01.2023, Proiectul EcoSmart, Nr. de referinta: 2021-2-RO01-ESC30-SOL-000039304, desfășurat în cadrul Corpului European de Solidaritate. Acesta oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte în propria țară sau în străinătate pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa. Proiectul promovează valorile Corpului European de Solidaritate și anume, valorile solidarității, respectului față de demnitatea umană și drepturile omului și cred în promovarea unei societăți echitabile, bazate pe pluralism, nediscriminare, toleranță, justiție, solidaritate și egalitate.

Obiectivele proiectului:

1.Antrenarea a 100 de tineri voluntari din care 30 cu oportunitati reduse din Teleorman in activitati care vizeaza mediul si schimbarile climatice pe parcursul celor 12 luni de proiect.

2.Organizarea unor campanii de informare, educare, constientizare, responsabilizare cu privire la schimbarile climatice (biodiversitate, clima, ecosisteme marine și forestiere, eroziunea costiera, emisiile de gaze cu efecte se sera,deprecierea stratului de ozon, poluarea aerului, clima – incalzirea globala-cauze, efecte, solutii) a 100 tineri in cele 12 luni de proiect.

3.Dezvoltarea competentelor verzi de gestionare si colectare selectiva a deseurilor, personale, a creativitatii, stimei de sine, motivatiei de a invata, stimularea cetateniei active, promovarea incluziunii sociale in contextul egalității de sanse a 100 de tineri in cele 12 luni de proiect. 

 Scopul proiectului este reprezentat de promovarea valorilor de solidaritate prin activitatile de voluntariat, de cresterea numarului tinerilor din Teleorman implicati in activitati de informare, constientizare, responsabilizare care vizeaza mediul, schimbarile climatice-cauze, efecte,solutii, colectarea selectiva a deseurilor, reutilizarea acestora.

            Activitățile desfășurate în cadrul proiectului:

  • dezvoltarea durabilă și ODD13, poluarea aerului, cauze, efecte, soluții – septembrie 2022;

Rezultatele obținute:

Rezultate tangibile:

-cerificate youthPass-5

-diplome de absolvire curs educație ecologică

-spatii ecologizate-3

– pagina  facebook-1,site-1, peste 3000 vizualizări ale postărilor de pe pagina de facebook, impact asupra peste 2500 beneficiari

Rezultate intangibile:

-Cafenea publica-1

-flash mob-1,expozitia vie-1,facilitare grafica-1

-campanie de constientizare-1

-Conferința lansare proiect-1,conferința finala-1

-peste 300 de tineri participanți

-persoane informate proiect si CES, pagina de facebook-3000

-poze activități -7 00,video-12,video final-1

-vizita de studiu-1, schimb de experienta-1, curs-1

-excursie documentara-1

-atelier creație produse-1

Vă așteptăm pe data de 31.01.2023 la Conferința finală a proiectului, care va avea șoc la S.C. Valmi Servcom S.R.L, Roșiori de Vede, Teleorman, ora 13.00.

Mulțumim tinerilor care au participat la activitățile proiectului și ne-au sprijinit în derularea și implementarea acetuia!

Echipa GoldenMinds

E-mail:goldenminds@gmail.com

ecosmartgoldenminds@gmail.com

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole