7.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 5, 2024

TAXĂ DE SOLIDARITATE EXTINSĂ – PSD a lucrat la noi soluții economice pentru cetățeni, în timp ce la PNL s-au purtat discuții despre conflicte politice – Adrian Gâdea

Sănătate

Modelul de taxare propus de PSD pentru marile companii reprezintă practic o extindere a TAXEI DE SOLIDARITATE introdusă la nivel european în domeniul energiei.

PSD propune ca acest model să fie extins la toate companiile mari, care au înregistrat profituri excepționale și care trebuie să plătească taxe în România, măcar la fel cum plătesc firmele românești, adică cel puțin 1% din cifra lor de afaceri.

Supraprofiturile obținute prin specularea actualei situații de criză trebuie suprataxate și astfel o parte din ele să se reîntoarcă către societate, așa cum este echitabil.

Sunt multinaționale care prin așa-zisele optimizări fiscale ajung să plătească un impozit sub echivalentul a 1% din cifra lor de afaceri, în timp ce companiile românești plătesc de 3-5 ori mai mult.

PSD apreciază că prin TAXA de SOLIDARITATE EXTINSĂ, orice mare companie trebuie să plătească impozite în echivalentul a 1% din cifra sa de afaceri. De mute ori, aceste companii își exportă profiturile prin diverse inginerii financiare, iar impozitul declarat e atât de mic, încât impozitul de 16% din această sumă nu reprezintă nici măcar 1% din cifra de afaceri, cum plătesc toate IMM-urile din România.

Sunt firme românești cu același profil de afaceri unde impozitul de 16% pe profitul declarat reprezintă peste 3% din cifra de afaceri.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole