11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

În timp ce PNL este preocupat de comasarea alegerilor, de la întâlnirea PSD au ieșit propuneri pentru îmbunătățirea economiei și creșterea nivelului de trai al românilor – Adrian Gâdea

Sănătate

Modelul de taxare propus de PSD pentru marile companii reprezintă practic o extindere a TAXEI DE SOLIDARITATE introdusă la nivel european în domeniul energiei.

Nu se intervine în niciun fel pe dividende! Este vorba de firmele mari care, prin diverse optimizări fiscale, nu plătesc impozit în România sau plătesc impozite extrem de mici.

PSD propune ca acest model să fie extins la toate companiile mari, care au înregistrat profituri excepționale și care și-au diminuat artificial câștigurile pentru a nu plăti taxe pe măsura beneficiilor obținute din piața Românească. Aceste firme trebuie să plătească taxe în România măcar la fel cum plătesc IMM-urile românești, adică cel puțin 1% din cifra de afaceri. Astfel, deși plătesc 16% pe profit, suma plătită la stat este mai mică de 1% din cifra de afaceri (din venituri).

În același timp, companii românești echivalente ca profil și cotă de piață plătesc un impozit de 3-5 ori mai mare (cei 16% pe profit reprezintă 3-4% din cifra de afaceri)

PSD susține ca TAXA de SOLIDARITATE să fie EXTINSĂ, astfel încât orice mare companie să plătească impozite în echivalent de minim 1% din cifra sa de afaceri.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole