16.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

25 misiuni desfășurate de salvatorii teleormăneni în ultimele 24 de ore

Sănătate

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și asigurarea măsurilor P.S.I. reprezintă doar câteva exemple dintre cele 25 misiuni desfășurate de salvatorii teleormăneni, în ultimele 24 de ore.

În perioada de referință, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru stingerea a două incendii, precum și la alte 23 de intervenții (21 intervenții ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și două misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor).

Dintre misiunile menționate, amintim incendiul de ieri după-amiază, în jurul orei 17.50, din localitatea Crângeni, la o casă de locuit, în urma căruia a rezultat o victimă. Pentru gestionarea acestei situații de urgență, au intervenit pompierii militari roșioreni cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, împreună cu membrii SVSU Crângeni. La sosirea echipajelor de intervenție focul se manifesta într-o cameră de locuit, cu posibilitatea extinderii la restul imobilului, iar în interiorul acesteia se afla un bătrân, de 86 de ani, din păcate decedat. Incendiul a fost stins în limitele găsite, în aproximativ o oră și jumătate, fiind salvate bunuri materiale apreciate la peste 45000 de lei. Pagubele materiale, reprezentând mobilierul, aparatura electrocasnică, mai multe articole textile și îmbrăcăminte din camera afectată, au fost estimate la suma de 8000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza jarului căzut din sobă pe materialele textile din apropiere.

POMPIERII VĂ RECOMANDĂ …

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetățenilor să acorde mai multă atenție respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece, și anume:

– să folosească soba doar cu ușița închisă;

– să așeze o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– să stingă focul din sobă înainte de a adormi ori de a părăsi locuinţa;

– să nu lase niciodată copiii nesupravegheaţi, cu focul aprins în sobă;

– să nu aprindă focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile (benzină, gazolină, etc);

– să nu folosească alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi să evite supraîncărcarea acesteia;

– să nu amplaseze în apropierea sobelor sau direct pe acestea diferite materiale textile (articole de îmbrăcăminte);

– să asigure izolarea termică a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;

– să asigure verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului;

– coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat cinci controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la unitățile de învățământ și de cult din localitățile Bujoreni și Bragadiru, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 22 de sancțiuni contravenționale în cunatum de 500 de lei.

Mai multe informații cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul http://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-informatii/comunicate-de-presa/391-buletine-informative.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole