17.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

AJFP Teleorman a publicat termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor

Sănătate

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman informează contribuabilii persoane juridice că termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor sunt următoarele:

  • 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar (30 mai 2023) pentru depunerea situaţiilor financiare de către societățile comerciale, societățile/companiile naționale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare;
  • 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar (2 mai 2023) pentru depunerea situațiilor financiare de către celelalte persoane prevăzute la art. 1 alin. (1)–(3) din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Pe perioada lichidării, persoanele juridice aflate în lichidare depun o raportare contabilă anuală în termen de 90 de zile de la încheierea anului calendaristic (31 martie 2023).

Entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare (31.12.2022) nu întocmesc situații financiare anuale, urmând să depună la unitățile teritoriale ale ANAF (A.J.F.P. Teleorman) o declarație pe propria răspundere, în format electronic, în termen de 60 de zile de la încheierea exercițiului financiar (1 martie 2023).

În vederea depunerii situațiilor financiare anuale entitățile vor utiliza programul de asistență pus la dispoziție gratuit de către Ministerul Finanțelor pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – www.anaf.ro .

Baza legală: Ordinul ministrului finanțelor nr. 4268/2022 privind principalele aspecte legate de întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale și a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, precum și pentru reglementarea unor aspecte contabile.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole