11 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

ANAF – Indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit pentru anul 2023

Sănătate

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman informează contribuabilii că pentru anul fiscal 2023 indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual este 109,6%.

Plătitorii de impozit pe profit care aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate efectuate trimestrial, determină plățile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preţurilor de consum, estimat cu ocazia elaborării bugetului inițial al anului pentru care se efectuează plățile anticipate.

Contribuabilii care au optat pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic actualizează plățile anticipate trimestriale cu ultimul indice al prețurilor de consum comunicat pentru anul în care începe anul fiscal modificat.

Declararea şi plata impozitului pe profit cu plăți anticipate, se face trimestrial până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata, cu excepția plății anticipate aferente trimestrului IV care se declară şi se plăteşte până la data de 25 decembrie, respectiv până la data de 25 a ultimei luni din anul fiscal modificat.

Baza legală: Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; Ordinul MF nr. 626/2023 privind indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole