21.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

ISU Teleorman – 8 incendii în ultimele 72 de ore pentru salvatorii teleormăneni

Sănătate

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și asigurarea măsurilor P.S.I. reprezintă doar câteva exemple dintre cele 89 misiuni desfășurate de salvatorii teleormăneni, în ultimele 72 de ore.

În perioada de referință, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru stingerea a opt incendii (cinci incendii de vegetație uscată, un incendiu la un autoturism, un incendiu la o anexă gospodărească și un incendiu la o casă de locuit), un eveniment rutier produs pe raza localității Cervenia, precum și la alte 80 de intervenții (78 intervenții ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, o misiune pentru deblocarea unei uși de acces în locuință în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate și o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor).

În ziua de 18 februarie 2023, în jurul orei 21.45 pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Vârtoape, cu o autospecială de stingere și o ambulață SMURD. Au ars grinda și izolația din jurul coșului de fum, pagubele fiind estimate la suma de circa 500 de lei. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de aproximativ 150000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost coșul de fum deteriorat.

Ieri, în jurul orei 01.50, pompierii militari teleormăneni au acționat cu două mașini de stingere, o autocisternă si o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Gratia. La intervenție a participat și un echipaj de stingere de la ISU Giurgiu. A ars acoperișul bucătăriei pe o suprafață de aproximativ 15 mp, pagubele fiind estimate la circa 6000 de lei. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de aproximativ 50000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit electric.

POMPIERII VĂ RECOMANDĂ …

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetățenilor să acorde mai multă atenție respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece, și anume:

– să asigure verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului;

– coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat un control de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la Spitalul de Psihiatrie Poroschia aplicând pentru neregulile constatate un număr 5 sancțiuni contravenționale. În timpul acestei verificări colegii noștri au efectuat o instruire de specialitate si un exercițiu privind modul de comportare în cazul izbucnirii unui incendiu.

Mai multe informații cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul http://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-informatii/comunicate-de-presa/391-buletine-informative.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole