19.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

IPJ Teleorman – Polițiștii au dat 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 33.930 de  lei

Sănătate

La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat acțiunile în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 33 930 de  lei, au reținut 9 permise de conducere  în vederea  suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. 

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 100 de persoane și verificate 60 de autovehicule.

La data de 19 februarie a.c., ora 03:00, polițiștii din cadrul  Secției de  Poliție Rurală nr. 13 Smârdioasa în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în comuna Conțești, pe DJ 506 au  procedat la oprirea în trafic a unui autoturism.

Întrucât conducătorul auto nu a respectat semnalele acustice și luminoase ale polițiștilor,  s-a procedat la urmărirea acestuia.

După aproximativ 10 km, la ieșirea din comuna Cervenia, județul Teleorman către comuna Beiu, conducătorul auto ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Polițiștii au procedat  la legitimarea persoanei în cauză, stabilind că este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Găujani, județul Giurgiu.

În urma evenimentului bărbatul nu a suferit vătămări corporale, acesta refuzând să fie transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și întrucât emana halenă alcoolică, acesta refuzând  testarea cu aparatul etilotest, a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului „, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole