7.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

ANAF – Modificarea formularului 205

Sănătate

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman informează că în Monitorul Oficial nr. 47/2023 a fost publicat OPANAF nr. 18/2023 privind modificarea și completarea OPANAF nr. 179/2022 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor 205 ”Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit” și 207 ”Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă/impozitul suportat de plătitorul de venit/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți”.

Principalele modificări sunt:

  • se abrogă prevederea conform căreia D205 se completează și de către plătitorii de venituri din pensii;
  • declarația se depune și de intermediarii, societățile de administrare a investițiilor sau societățile de investiții autoadministrate, administratorii de fonduri de investiții alternative, rezidenți fiscali români, pentru câștigurile/pierderile realizate din România și/sau străinătate din transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului de investiții, definit potivit legii, cu excepția veniturilor neimpozabile, potrivit Codului fiscal.

Formularul D205 modificat se utilizează pentru declararea, pe fiecare beneficiar de venit, a impozitului aferent veniturilor cu regim de reținere la sursă, precum și a câștigurilor/pierderilor din investiții, realizate începând cu anul 2022.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole