13.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

În ultimele trei zile, 69 de evenimente pentru salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman

Sănătate

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 69 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 62 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, patru incendii (un incendiu la o casă de locuit din localitatea Videle, un incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Nenciulești și două incendii la căpițe de fân din localitățile Drăgănești Vlașca și Islaz), două misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor șio misiune în sprijinul echipajului SAJ Teleorman.

În data de 04 martie, în jurul orei 06.10, pompierii militari teleormăneni au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Nenciulești. Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Au ars anexa pe o suprafață de aproximativ 20 mp și mai multe păsări, pagubele fiind estimate la suma de 2000 de lei. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 100000 de lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Ieri, în jurul orei 21.10, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Videle. Salvatorii au acționat cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, reușind să stingă focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. Au ars mobilierul și ușa din camera de locuit și au fost deteriorate tavanul și instalația electrică, valoarea pagubelor fiind estimată la aproximativ 3000 de lei. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 30000 de lei. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat trei controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la unități de învățământ din localitățile Poeni și Blejești, precum și la un operator economic din municipiul Turnu Măgurele, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 19 sancțiuni contravenționale în cuantum de 500 de lei.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole