11.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

ISU Teleorman – Salvatorii teleormăneni au participat la un număr de 84 de evenimente

Sănătate

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 84 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 70 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, opt incendii (un incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Poiana și șapte incendii de vegetație uscată), patru evenimente rutiere produse pe DJ506A între localitățile Purani și Siliștea, pe E70 între localitățile Vitănești și Văceni, pe raza localității Cernetu și pe raza municipiului Alexandria, la care salvatorii au intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportarea victimelor la spital, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o intervențiepentru deblocarea unei uși de lift.

În data de 08 martie, în jurul orei 06.45, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Poiana. Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere. A ars anexa pe o suprafață de aproximativ 50 mp și au fost deteriorate mai multe bunuri, pagubele fiind estimate la suma de 50000 de lei. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 200000 de lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 19 controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la unități de învățământ, unități de cult și operatori economici din localitățile Poeni, Talpa, Uda-Clocociov, Crângeni și Blejești, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 135 sancțiuni contravenționale în cuantum de 7500 de lei.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole